Που στρέφονται οι έρευνες για τη φωτιάς στο Porsche Cayenne του εκδότη

Ύποπτες συναλλαγές, “μήνυμα” με πολλούς αποδέκτες και επικείμενες αποκαλύψεις μπαίνουν στο ερευνητικό μικροσκόπιο προκειμένου να προσδιοριστεί κύκλος υπόπτων που θα είχαν όφελος από το θάνατο του εκδότη της Ακρόπολης, εφόσον προκύψει από την πραγματογνωμοσύνη δολιοφθορά στο όχημα με το οποίο πραγματοποιούσε τις μετακινήσεις του.

image

Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να διελευκανουν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης φωτιάς στο Porsche Cayenne το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγούσε ο εκδότης Παναγιώτης  (Τακης) Μαυρίκος και στο οποίο ξέσπασε φωτιά εν κινησει στην Αττική Οδό στο ύψος του Ηρακλείου Αττικής.
Ήταν η σύζυγος του Ευαγγελία, η οποία επιβεβαίωσε στους Αστυνομικούς αρχικά την ταυτότητα του οδηγού του οχήματος. Λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ αναγνωρίζει από τιμαλφη -τη βέρα και το ρολόι – τα οποία έφερε η απανθρακωμένη σορός, το σύζυγό της Τάκη Μαυρίκο, καθώς ήταν αδύνατη η ταυτοποίηση της “ακόμα και για τον προσδιορισισμό του γένους του οδηγού”, σχολίαζε Αξιωματικός της Πυροσβεστικής ο οποίος μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

image

Η εμπλοκή του ονόματος τους εκδότη της “Ακρόπολης” σε κύκλωμα εκβιαστών στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, υπόθεση για την όποια είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα στοιχεία του οδηγού, άφηναν περιθώρια για πολλές συζητήσεις και σενάρια για το θάνατό του.
Η συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση, και οι μηνύσεις κατα συγκεκριμένων προσώπων, τις οποίες έχει διαβιβάσει και άλλες τις οποίες προετοιμαζε ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κουγιας, θα επανεξετασθούν στο ενδεχόμενο να προκύψουν ενδείξεις στο ενδεχόμενο κάποιος να “ενοχληθηκε” από τις νομικές κινήσεις που ακολούθησε ο ίδιος.
Στο ενδεχόμενο κάποιος να ήθελε να στείλει μήνυμα σε όσους ενδεχομένως γνωρίζουν και είχαν “πρόθεση” να μιλήσουν για “ύποπτες” συναλλαγές και κινήσεις, εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο για ένα μαφιοζικο ξεκαθάρισμα εφόσον αυτό αποδειχτεί .
Αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές οι οποίες έρχονται ως διαρροές με συνομιλίες και εμπλοκή ονομάτων με τη εξέλιξη του βίαιου θανάτου του εκδότη, διευρύνουν τα σεναρια σε μια τέτοια εξέλιξη.
image

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν για τη δράση του κυκλώματος, με την εμπλοκή του ονόματος του εκδότη σε υπόθεση εκβιασμών, “τροφοδοτεί” σενάρια για “μήνυμα με πολλούς αποδέκτες” με την εκδήλωση της φωτιάς στο εν κινήσει πολυτελές όχημα με το βίαιο τέλος του οδηγού.
Το αν ο οδηγός ήταν σε θέση να εξέλθει απο το φλεγόμενο όχημά του και η ακαριαία μετάδοση της φωτιάς, αναμένεται να εξετάσουν σχολαστικά τόσο από τις επίσημες Αρχές όσο και από τους πραγματογνώμονες οι οποίοι θα οριστούν στις έρευνες που θα ακολουθήσουν για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια.

Τυχαίο γεγονός, “Τρομοκρατία” ή “μήνυμα ” ..σιωπής εξετάζονται ως σενάρια για την εκδήλωση φωτιάς στο Porsche Cayenne

Στο ενδεχόμενο που αποδειχθεί δολιοφθορά στο όχημα της συζύγου του εκδότη, όσοι θα είχαν “όφελος” καθως και τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις του εκδότη από την επόμενη κιόλας ημέρα της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικους όρους καθώς και όσα είχαν συζητήσει με άτομα του στενούς περιβάλλοντος του, θα εξετασθούν από τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια όπου έχει μεταφερθεί το όχημα αναζητούν οι επιστήμονες τα αίτια της ανάφλεξης του USV Porsche Cayenne, γαι τα αίτια που προκάλεσε την ακαριαία ανάφλεξη. Από την οπτική εξέταση του οχήματος, ωστόσο, δεν προέκυψαν ενδείξεις έκρηξης, ούτε στην άσφαλτο εντοπίζεται κρατήρας που να υποδηλώνει έκρηξη, με το ενδεχόμενο δολιοφθοράς να εξετάζεται μεταξύ άλλων αυτιών για την πρόκληση της ακαριαία φωτιάς.
Μεταξύ άλλων το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού καθώς και απο το σημείο στο οποίο είχε σταθμεύει σχεδόν για περίπου μια ώρα το όχημα ο εκδότης, ο οποίος είχε ραντεβού νωρίτερα στην περιοχή του Αμαρουσίου, πρόκειται να παραληφθεί ώστε να εξετασθεί σχολαστικά, προκειμενου να διαπιστώσουν αν κατά τη στάθμευσή του το όχημα, και όσο παρέμεινε αφύλακτο υπήρξαν ύποπτες κινήσεις.
Τα αποτελέσματα απο τις τοξικοϊστολογικές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιου Αυηνων στη σορό του εκδότη και η πραγματογνωμοσύνη στο όχημα που φερεται να οδηγούσε αναμένεται να αποτελέσει υλικό έρευνας για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.