ΠΟΣΥΦΥ: «Θλιβόμαστε για τα αθώα θύματα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τους εκμεταλλευτές της προσφυγιάς».

«Καθημερινά κατά την υπηρεσία μας, καλούμαστε να διασφαλίσουμε την προάσπιση των συνόρων, να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία και να διαχειριστούμε τον ανθρώπινο πόνο στις μεταναστευτικές ροές. Για τις ανθρώπινες αθώες ψυχές που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, υπάρχουν υπεύθυνοι και θα πρέπει να λογοδοτήσου» .

wpid-kara-tepe.jpgΩς Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων -για μια ακόμη φορά – αισθανόμαστε πραγματικά την ανάγκη να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα ναυάγια του Ανατολικού Αιγαίου. Στην αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή, εγκληματίες τους οδήγησαν στο θάνατο.

Καθημερινά κατά την υπηρεσία μας, καλούμαστε να διασφαλίσουμε την προάσπιση των συνόρων, να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία και να διαχειριστούμε τον ανθρώπινο πόνο στις μεταναστευτικές ροές. Για τις ανθρώπινες αθώες ψυχές που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, υπάρχουν υπεύθυνοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Οι Συνοριακοί-Αστυνομικοί των ΤΔΛ και ΤΣΦ, αισθανόμαστε οργή, απέναντι σε αυτούς που έκαναν την προσφυγιά επάγγελμά και τους διαμεσολαβητές της. Αυτούς που διαμεσολαβούν και ταξιδεύουν σε «σαπάκια» στοιβαγμένες ανθρώπινες ψυχές, κοστολογώντας την ανθρώπινη ζωή σε νόμισμα.

Νοιώθουμε ντροπή, που η ίδια η Πολιτεία αδυνατεί να προσδιορίσει και να ανακόψει τις προθέσεις όσων σε ρόλο διακινητή, θησαυρίζουν ενώ οδηγούν στο θάνατο ανθρώπους που ονειρεύονται την ελπίδα. Αποτροπιασμό για μια Ευρώπη που μοιάζει ως να μη θέλει ή να μη μπορεί να αντιληφθεί τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Προσφυγικής κρίσης. Γιατί δεν τολμά να αναγνωρίσει το ζήτημα ως πολιτικό και «κλείνει συναινετικά το μάτι» στις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν την ανθρώπινη ελπίδα. Οφείλουμε ωστόσο να αναγνωρίσουμε το έργο των Λιμενικών Συναδέλφων μας.

Αψηφούν τον κίνδυνο, με πλήρη επαγγελματική συνείδηση και με ανύπαρκτα μέσα καθημερινά. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής όσων υπηρετούν στην Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα που νύχτα-μέρα, δίνουν άνιση μάχη με το θάνατο, για να προσφέρουν τη ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν διέξοδο για την Ευρώπη.