ΠΟΣΥΦΥ: “Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται”

Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ στην εξαγγελία για  800 νέες προσλήψεις Συνοριακών φυλάκων

“Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας έμειναν χωρίς βασικές ενισχύσεις στις Υπηρεσίες Συνοριακής φύλαξης. Για σχεδόν δύο δεκαετίες η συνοριακή φύλαξη στη χώρα μας βασίστηκε στο φιλότιμο των ανδρών και γυναικών του Σώματος που είχαν προσληφθεί έως το 2002 με το θεσμό του συνοριακού φύλακα.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την ανανέωση του προσωπικού αυτών των Υπηρεσιών με μόνιμη λύση. Με νέους συνοριακούς φύλακες που θα παρέμειναν στον τόπο τους και θα υπηρετούσαν στον κλάδο αυτό. Μοναδικό μας εφόδιο στον διαρκή αυτό αγώνα, η δουλειά μας και το φιλότιμο που περίσσευε. Δεν ήταν λίγες οι φορές δυστυχώς, που παράπλευρα μικροπολιτικά συμφέροντα υπερτερούσαν από τις ανάγκες της πατρίδας για την φύλαξη των συνόρων και την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στη χώρα μας.

Παρόλα αυτά, επιμείναμε στις ανάγκες μας και στην ενίσχυση. Σήμερα η πολιτεία αναγνωρίζει τις ανάγκες του κλάδου σε ανθρώπινο δυναμικό και ικανοποιεί άλλο ένα αίτημα μας για περαιτέρω ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, με νέους συνοριακούς φύλακες. Με την σημερινή εξαγγελία για την πρόσληψη επιπλέον 800 νέων συνοριακών φυλάκων το επόμενο διάστημα στον Έβρο, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο αγώνας μας δικαιώνεται αλλά κυρίως δικαιώνεται η υπέρτατη προσπάθεια όλων αυτών των συναδέλφων που αυτά τα χρόνια η πολιτεία τους γύριζε την πλάτη.

Απομένει η περαιτέρω μόνιμη ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών με τους συναδέλφους μας που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας και βρίσκονται σε καθεστώς θεσμικής «ομηρίας», – με την μορφή αποσπάσεων – στον Έβρο και γενικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για πολλά χρόνια με δικές τους δαπάνες, προσφέροντας αναγκαίες υπηρεσίες στη Συνοριακή Φύλαξη.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση της Πολιτείας να θωρακίσει με ανθρώπινο δυναμικό την περιοχή του Έβρου μέσα από έναν πετυχημένο θεσμό, δημιουργώντας για το μέλλον συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για την χώρα ολόκληρη”.