Πόρτο Χέλι: Τον χειριστή του τουριστικού φουσκωτού αναζητούν οι Αρχες- ο 11ος επιβάτης που προκύπτει στις καταθέσεις

Τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, στην περιοχή Θίνη, Αργολίδας με δυο νεκρούς επιβαίνοντες αλιευτικού σκάφους και σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα η οποία επέβαινε στο ξύλινο ψαράδικο, αναζητούν οι Λιμενικές Αρχές

Τα αποτελέσματα του ελέγχου αλκοτεστ στους 10 Γάλλους που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος ήταν αρνητικά. Ωστόσο στις πρώτες καταθέσεις τους οι Γάλλοι, τοποθετούν και 11ο ομοεθνή τους στη θέση του χειριστή του φουσκωτού με βρετανική σημαία. Ο άνδρας μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι 10 Γάλλοι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους οτι ο χειριστής Γάλλος ο οποίος τους φιλοξενούσε σε βίλα του στην περιοχή απροχώρησε πριν την άφιξη κλιμακίου του ΛΣ.  Ο ίδιος δεν υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ με τη φορητή συσκευή όπως οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εξακριβωθεί παρουσία και η εμπλοκή του στο δυστύχημα.

Το φουσκωτό μετέφερε 10 Γάλλους τουρίστες, εμβόλισε το πολυεστερικό πεντάμετρο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν 3 ντόπιοι ψαράδες

Το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή). Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Οι επιβαίνοντες του φουσκωτού ήταν γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».