Πόρος:

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ από την Αθήνα μεταβαίνει στον Πόρο για το συντονισμό των ελέγχων ενώ ερημώνει το νησί μετά τα κρούσματα που ιχνηλατήθηκαν

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ η μετακίνηση του διοικητή του ΑΤ Πόρου μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο νησί, καθώς θεωρήθηκε ότι οι έλεγχοι ήταν πλημμελείς για τα μέτρα προστασία από τον κορωνοϊό με 30κρούσματα να έχουν ηδη ιχνηλατηθεί .

Καταγγελίες από το Δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ανέφερε ότι  «Δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων από κανέναν άλλο, πλην του δήμου».

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ  μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο από την Αθήνα για το συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων. Ο διοικητής του Α.Τ. Πόρου έχει υποβάλει ένσταση κατά της μετακίνησής του.

«Κάναμε πολλά τεστ, αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά για το νησί μας και μια άλλη διαφορά σε σχέση με άλλα μέρη είναι ότι εδώ δεν υπήρχε απολύτως κανένας έλεγχος τήρησης των μέτρων, εκτός από το δήμο. Αλλά ο δήμος δεν μπορεί να κάνει την Αστυνομία, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, στον Θέμα 104,6.

Παρά την καμπάνια ενημέρωσης, «την ίδια στιγμή υπήρχε μαι απολύτως δυσανάλογη στάση του πως η Πολιτεία μέσω της αρμόδιας Αρχής που είναι μόνο η Αστυνομία προσπαθούσε να περιφρουρήσει αυτά τα μέτρα. Δεν προσπαθούσε καθόλου, δηλαδή ήταν εντυπωσιακό το πόσο πολύ ήταν απούσα η κάθε διαδικασία ελέγχου» σημείωσε ο Δήμαρχος .

«Επί δύο μήνες προσπαθούσα να πείσω της Αστυνομία να κάνει αυτή τη δουλειά» κατήγγειλε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα έκρουε τον κώδωνα της έλλειψης ελέγχου προς την μεριά των αρμόδιων Αρχών.