Πολύγυρος: Απέδρασε ο ομογενής δράστης της ένοπλης επίθεση στο beachbar της Χαλκιδικής.

Με “πρόφαση” βιολογική του ανάγκη, ο ο 29άχρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος σκότωσε έναν 34χρονο και τραυμάτισε τρεις θαμώνες beach bar στη Χαλκιδική, για “φλερτ” στην κοπέλα του, απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα, για να συλληφθεί -και πάλι- ύστερα από αναζητήσεις, λίγο αργότερα.

Ο 29άχρονος ομογενής από τη Γεωργία, κατ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του 34άχρονου και τον τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων- μεταξύ των οποίων τον Αστυνομικό αδελφό του 34άχρονου, στο beach bar στην Ποτίδαια Χαλκιδικής (11/07), για ένα “φλερτ” στην κοπέλα του, απέδρασε για να πάει ..στην τουαλέτα!
Ο 29άχρονος ομογενής από τη Γεωργία, προφασίστηκε (14/07) στους Αστυνομικούς την σωματική ανάγκη, και ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του Τμήματος, όπου κρατείται. Οι Αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στα κρατητήρια, άνοιξαν την πόρτα στο κελί, ο 29άχρονος κατάφερε χτυπήματα πολεμικών τεχνών στους ενστόλους, και στην Αξιωματικό Υπηρεσίας η οποία αντιλήφθηκε την ένταση που προκλήθηκε, με το δράστη, να διαφεύγει τρέχοντας, από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.
Η απόδραση του 29άχρονου, παρά την κινητοποιηση των Αστυνομικών στην αναζήτηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, δεν γνωστοποιήθηκε. Ωστόσο, κατά τις αναζητήσεις, ο 29άχρονος, εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα, σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, και συνελλήφθη εκ νέου.
Αν και σε περιπτώσεις απόδρασης κρατουμένου, προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις μόνο σε περιπτώσεις που εντός προσδιορισμένων χρονικών ορίων, ο κρατούμενος δεν εντοπίζεται, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάσει διενέργεια ΕΔΕ, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους Αστυνομικούς, για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης από Αστυνομικές Υπηρεσίες, δεν έχει γίνει γνωστό αν η διαδικασία θα ακολουθηθεί στην περίπτωση, για την απόδραση του 29άχρονου.