“Πολύ αργά.. τους πρόλαβαν άλλοι”, απαντά στην Υπ.ΠΡΟΠΟ, ο συνήγορος της 90άχρονης για το πρόστιμο

Απάντηση στη δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, από το συνήγορος της 90άχρονης Ποντιας Ομογενούς.

Μεσω του GrTimes.gr ο συνήγορος της 90άχρονης Σουζάνα Ilintjeva- Ηλιάδου, και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, Χαράλαμπος Αποστολίδης, με αφορμή τη σύλληψή της για τα “τερλίκια” που έπλεκε και πωλούσε σε λαική αγορά, και τη δήλωση (27/03) της Υφυπουργού για την αποππληρωμή του δικοικητικού προστίμου των #€200 που της επιβλήθηκε, αναφέρει μεταξύ αλλων, «Ευχαριστούμε πολύ την Υπουργό και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά τα αντανακλαστικά τους ήταν πολύ αργά, γιατί ήδη τους πρόλαβαν κοινωνικοί φορείς και απλοί πολίτες», δήλωσε ο κ.Αποστολίδης , προσθέτοντας πως το πρόστιμο θα πληρώσει τελικά, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορος της ηλικιωμένης γυναίκας κάλεσε το Υπουργείο και τα όργανα του να δείχνουν ευαισθησία σε αντίστοιχες περιπτώσεις και όχι εκ των υστέρων να προσπαθούν να απαλύνουν τις ενέργειες τους με κινήσεις εντυπωσιασμού, ενώ ζήτησε από την κα. Παπακώστα, να θέσει το θέμα των κομμένων συντάξεων των παλιννοστούντων στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δήλωση του συνηγόρου της 90άχρονης Χαράλαμπου Αποστολίδη:
«Ευχαριστούμε πολύ την Υπουργό και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που προσφέρθηκαν να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ που επεβλήθη στη γιαγιά, αλλά τα αντανακλαστικά τους ήταν πολύ αργά, γιατί ήδη, τους πρόλαβαν κοινωνικοί φορείς και απλοί πολίτες.
Το πρόστιμο θα το καταβάλλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως ήδη ανακοινώσαμε.

Θα χαιρόμασταν πολύ, σε παρόμοιες περιπτώσεις, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα όργανα του, να επιδεικνύουν ευαισθησία απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους και σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι εκ των υστέρων να προσπαθούν με κινήσεις εντυπωσιασμού, να απαλύνουν τις ενέργειες τους. Θα παρακαλούσαμε την κα. Υπουργό, αντ` αυτού, να εισαγάγει θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τις κομμένες συντάξεις των παλιννοστούντων.»

_____________

* Πηγή: grtimes.gr