Πολιτική δήλωση η απάντηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ “για αντιστροφή της πραγματικότητας και προσπάθεια αποπροσανατολισμού”

“Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί”, απαντά στην.. αντιπολίτευση ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

Με μια… πολιτική δήλωση, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απάντησε με επισημη ανακοίνωση,  στην αντιπολίτευση σε ρολό πολιτικού προϊστάμενου, στην οποία τονίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικό τμήμα γίνεται στόχος, μιλάει για αντιστροφή της πραγματικότητας και προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί.

Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες.

Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».