Πολυτεχνείο: Κλειστή η Πατησίων, ένταση στο Ίδρυμα

Κλειστή παραμένει για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγων και πολιτών, λόγω έντασης που έχουν προκαλέσει άτομα στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικές- φοιτητικές πορείας, στο κέντρο της Αθήνας ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου αποκόπηκαν και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και επεισόδια.

Ενώ το μπλοκ των αντιεξουσιαστών κατεβαινε την Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαιων, προκάλεσαν βανδαλισμούς σε στάσεις λεωφορείων. Στη συνέχεια τα άτομα κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια απο την Τοσίτσα και μπήκαν στο Πολυτεχνείο. Με μολώτοφ και αντικείμενα επιδόθηκαν σε σφοδρές επιθέσεις κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στο χωρο.

Για λόγους διασφάλισης της ακεραιότητας των πολιτών,η Αστυνομία διέκοψε την κίνηση στην Πατησίων.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγες, τα επεισόδια αποδίδονται σε στοχευμένες κινήσεις των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε πια πρόθεσή τους, να “μετρήσουν” τα αντανακλαστικά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιχειρησιακών δυνάμεων. Με την ΕΛΑΣ για το επόμενο 20ήμερο (εως και την 6η Δεκέμβρη) να προετοιμάζεται να διαχειριστεί ” το χειρότερο και απεφευκταιο σενάριο” οπως χαρακτηριστικά σημειώνει Ανώτατος Αξιωματικός.

Οι ταραξίες “αποσύρθηκαν” λιγο μετα τις 17.00 το απόγευμα (07/11) συνέργεια προχώρησαν στον καθαρισμό απο τις πέτρες τα μπαζα και τους πυρπολημένους κάδους και ο δρόμος αποδόθηκε και παλι στην κυκλοφορία.