Ποιοι και πόσοι συνδυασμοί κατέχονταν στις εκλογές της ΕΝ.ΑΣ.Υ Αθηνών

Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, κατέρχονται στις κάλπες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των Αστυνομικών της Αθήνας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, του nantiareport.gr, στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ), θα κατέλθουν τρεις συνδυασμοί,
1) Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ). Αποτελείται από τέσσερις συνδυασμούς που είχαν κατεβεί αυτόνομα στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι παραμέρισαν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα με γνώμονα το κοινό καλό των αστυνομικών- γεγονός σπάνιο στις τάξεις τους-.
2)Δημοκρατικό Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α). Στην ουσία είναι η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α) η οποία αποφάσισε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να μετονομαστεί σε Δ.Ε.Κ.Α. Ο συνδυασμός πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβαίνει για δεύτερη φορά στην εκλογική διαδικασία. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού υπηρετούν στη πλειοψηφία τους στα γραφεία του κόμματος και στη Βουλή, καθώς και σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
3) Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών (Π.Α.Σ.Α).
Αν και ο συνδυασμός είναι “φιλικά προσκείμενος” στο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν -λόγω συγκυριών- να κατέλθουν αυτόνομα, με μικρό συνδυασμό στις εκλογές, με επικεφαλής τους κ.Καραγιαννόπουλο κ.Χάχαλη.
4) Συνδικαλιστική Μάχιμη Συσπείρωση (Σ.Μ.Σ).
Τα απομεινάρια του πάλαι ποτέ μεγάλου συνδυασμού που είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές. Σε αυτό συνέβαλλαν οι λάθος επιλογές και χειρισμοί του επικεφαλής κ.Μάγκα στη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, γεγονός που επέφερε τη διχόνοια και τη διάσπαση στο συνδυασμό.
Σε αυτές τις εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος ο κ.Γερακαράκος, ωστόσο θα παραμείνει πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.
Για τους ενστόλους, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τις εκλογές μελών του ΔΣ, είναι 11, 12 και 13 Ιουνίου από τις 08:00 έως 20:00 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός της ΓΑΔΑ, ΔΑΕΑ, ΔΑΕΑ/ΥΑΤ, ΔΕΕ και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.