ΠΟΕΥΠΣ: Δικαίωση του συναδέλφου μας 30 χρόνια μετά

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών:

Με το υπ΄αριθμ. 261/20.12.2018 έγγραφό μας είχαμε κάνει γνωστό τόσο στην πολιτική όσο και στην φυσική μας ηγεσία και ζητούσαμε την άμεση αποκατάσταση της μνήμης του συναδέλφου Πυρονόμου Σταμπουλή Θεόδωρου ο οποίος απεβίωσε «εν ώρα υπηρεσίας διατελών και ένεκα ταύτης προδήλως και αναμφισβήτως».

30

Η δικαίωση του συναδέλφου μας ήρθε 30 χρόνια μετά, με το υπ΄αριθμ. 1372 Φ.800.1/05 Φεβρουαρίου 2019 έγγραφο του κ. Αρχηγού του Π.Σ. όπου και προέβει στις παρακάτω ενέργειες:

Πρόσθεση του ονοματεπώνυμου του συναδέλφου μας, στα κεντρικά μνημεία θανόντων του Πυροσβεστικού Σώματος εν ώρα καθήκοντος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Απόδοση τιμών στη μνήμη του από το Πυροσβεστικό Σώμα με κατάθεση στεφάνου στο όνομά του κατά την ημέρα μνήμης των πεσόντων πυροσβεστών.
Ανάρτηση του ονοματεπώνυμου του Πυρονόμου Σταμπουλή Θεόδωρου στην ιστοσελίδα του Σώματος με τα ονόματα των θανόντων εν υπηρεσία.
Ήταν ένα χρέος πρωτίστως ηθικό από την πολιτεία, για την αναγνώριση της προσφοράς του και την μετά θάνατον απόδοση τιμών στον συνάδελφό μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Εθελοντή Πυροσβέστη Μπεμπεκίδη Ηλία που υπηρετεί στο Π.Κ. Σταυρού, στον οποίο ανήκει η πατρότητα ανάδειξης του θέματος και διαφαίνεται με αυτή την ενέργεια, η αγάπη του για το Πυροσβεστικό Σώμα. Ευχαριστούμε επίσης τον Πύραρχο, Λεωνίδα Καραγκούνη από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αν. Μακ. και Θράκης, τον Διοικητή της Π.Υ. Κομοτηνής Αντ/ρχο, Κων/νο Παπάζογλου και τον Υποδ/τή της Π.Υ. Κομοτηνής Επιπυραγό, Αθανάσιο Αραμπατζίδη.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες συναδέλφους μας που δεν επέστρεψαν ποτέ από το πεδίο της μάχης και θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, ευλαβικά τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τηρήσουμε τα ιδανικά, για τα οποία αυτοί θυσιάστηκαν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.