ΠΟΑΞΙΑ: «Εν κρυπτώ το βαθμολόγιο»

Ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

«Συνεχίζοντας τη λειτουργία του με πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Δ.Σ. συνεδρίασε την 18η Φεβρουαρίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση αυτή ετέθησαν και συζητήθηκαν ακολούθως θέματα τα οποία άπτονται τόσο της καθαρά συνδικαλιστικής δράσης όσο και της προτεινόμενης αναδιαμόρφωσης της δομικής μορφής του βαθμολογίου όπως αυτό σχεδιάζεται από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. Ειδικότερα:

Α.- Το προεδρείο του Δ.Σ. κατέστη κοινωνός πληροφοριών σχετικά με το σχέδιο του βαθμολογίου, το οποίο εν κρυπτώ προωθεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος. Ο όρος ‘’εν κρυπτώ’’ δεν χρησιμοποιείται τυχαία καθώς το εν λόγω σχέδιο Π.Δ. ζητήθηκε δυο (2) φορές, με σχετικά έγγραφα μας, προκειμένου να λάβουμε γνώση των προωθούμενων διατάξεών του δεδομένου ότι στα πλαίσια κατάρτισης του είχε προϋπάρξει συγκεκριμένη πρόταση της Ομοσπονδίας μας. Παρ΄ολα αυτά, ουδέποτε λάβαμε οιοδήποτε κείμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου ενώ ταυτόχρονα οι προτεινόμενες διατάξεις κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα καλοθελητών και ‘’παραγόντων’’ έχοντας καταστεί λαϊκό ανάγνωσμα. Η κρυψίνοια αυτή σε συνδυασμό με τις ‘’διαρροές’’ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας οδηγεί ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι το προτεινόμενο Π.Δ. εμπεριέχει διατάξεις οι οποίες θίγουν είτε εν συνόλω είτε κατά περίπτωση τα μέλη μας. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούμε ως προς τις προβλέψεις μας δηλώνουμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε αμέσως σε κάθε νομική ενέργεια για την ακύρωση του Π.Δ. Δόξα τω θεώ «υπάρχουν ακόμη δικαστές εις τας Αθήνας» οι οποίοι θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Εν προκειμένου δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε αλλαγές οι οποίες θα πλήξουν έτι περαιτέρω το κύρος του θεσμού των Αξιωματικων μέσα από μια λογική εξίσωσης και εξομοίωσης των πάντων καθώς ζητούμενο δεν είναι μόνο η ισότητα αλλά κυρίως η δικαιοσύνη.

DS 2021 02 19 2Β.- Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε το προσχέδιο του προτεινομένου καταστατικού της Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο μας ετέθη υπ’ όψιν. Κατόπιν αυτής, ομόφωνα αποφάσισε, σε συνέχεια και της προηγουμένης απόφασης του 30ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας στα Ιωάννινα, όπως, η οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα και της πρότασης που θα έχει διαμορφωθεί, τεθεί υπόψιν των συνέδρων στο αμέσως επόμενο Συνέδριο (τακτικό ή έκτακτο). Μετά τη συζήτηση και διατύπωση γνώμης από το σώμα των αντιπροσώπων, θα ληφθεί η όποια σχετική απόφαση.

Γ.- Με το από 8/5/2020 έγγραφο μας είχαμε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ. συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της μη καταβολής του συνόλου του Β.Ο.Ε.Α. στους δικαιούχους. Δυστυχώς ο κύριος Πρόεδρος παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς μας ουδέποτε αποδέχθηκε το αίτημα μας. Η συμπεριφορά του αυτή καθώς και η αδράνεια που επιδεικνύει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος για τη συνεχιζόμενη μη επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει αναγκάζει την Ομοσπονδία να κινηθεί διαφορετικά επιλέγοντας να απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( ως εποπτεύουσας αρχής του Μ.Τ.Σ. ) και ενδεχομένως και στη δικαιοσύνη. Όπως μας διαβεβαίωσε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Ρήγας Μπαρμπούρης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν τίθεται θέμα παραγραφής της απαίτησης καταβολής του υπολοίπου ποσοστού του Β.Ο.Ε.Α. το οποίο δεν έχει καταβληθεί.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, σε κάθε περίπτωση, παραμένει στις επάλξεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα τόσο των μελών της όσο και ολόκληρου του Σώματος καθώς τα θεωρούμε άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Επιλογή μας είναι η τήρηση υπεύθυνης στάσης έναντι όλων και όχι η διατύπωση λαϊκίστικών κραυγών για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων επιδιώξεων και τυχόν ωφελημάτων. Επιδίωξη μας διαχρονικά αποτελεί η εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού προς όφελος του Σώματος και όχι η ικανοποίηση ετεροπροσδιοριζόμενων φιλοδοξιών η σχεδιασμών».

Από το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ