“Πλησίασα το σκοπό της εξωτερικής φρουράς- «Σκότωσαν τον Παύλο Μπακογιάννη Τρομοκράτες», αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα ως Αστυνομικός”

Σαν σήμερα, πριν τριαντατριά (33) χρόνια, τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν τον πολιτικό Παύλο Μπακογιάννη, και ο εν ενεργεία Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, θυμάται εκείνη την ημέρα του 1989

Όπως επισημαίνει ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Θέμης Καλαμάτας, «Το ημερολόγιο έγραφε 26 Σεπτεμβρίου 1989. Ήμουν στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με όλους τους Συναδέλφους της Σειράς μου Αστυφυλάκων για να πάρουμε τα Φύλλα Πορείας για τις Υπηρεσίες μας αφού είχε ολοκληρωθεί η φοίτηση μας στην Σχολή Αστυφυλάκων.

Ξαφνικά ακούσαμε τις σειρήνες των περιπολικών αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών της Άμεσης Δράσης Αττικής να ουρλιάζουν καθώς ανέβαιναν απ το πάρκινγκ της ΓΑΔΑ ορμώντας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πλησίασα έναν σκοπό της εξωτερικής φρουράς του κτιρίου και τον ρώτησα «Τι συμβαίνει;»…. «Σκότωσαν τον Παύλο Μπακογιάννη» μου είπε, «οι Τρομοκράτες τον σκότωσαν».

Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα. Παρέλαβα το Φ. Π που έγραφε για την πρώτη τοποθέτηση μου, Α. Τ Κορωπίου. Πήρα το λεωφορείο απ το Πεδίο του Άρεως και πήγα στο Κορωπί.

Η σκέψη μου είχε καρφωθεί στο γεγονός και αυτή η μέρα στάθηκε συμβολική για να δω το επάγγελμα πολύ σοβαρά πολύ ουσιαστικά και πάνω απ όλα πολύ ανθρώπινα».
___________

* Ο Θέμης Καλαμάτας, υπηρετεί στην ΕΛΑΣ και φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή