πλ.Βικτωρίας: “Τους άφησαν να κοιμηθούν στην πλατεία, σηκώθηκαν μόνο για να καθαρίσει το πιεστικό, τους έφεραν και χημικές WC”

Κατασκήνωση λαθρομεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας από το Σαββατοκύριακο εντοπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του κέντρου της Αθηνάς

Η μαζικά υποκινούμενη κίνησης οργανωμένων ομάδων λαθρομεταναστών σε κατάληψη δημόσιων χώρων, από νωρίς το πρωί της Κυριακής (14/06) εμφανίστηκαν στην Πλ. Βικτωρίας ενώ το μεσημέρι ακολούθησε διανομή συσσιτίου με την παρουσία αλληλέγγυων.

Τα πληρώματα του τομέα κέντρου πόλης, έλαβαν εντολή για αυξημένη παρατηρητικότητα και ενημέρωση για κινήσεις προς τις πλατείες, στο ενδεχόμενο να παρατηρηθεί κίνηση για στήσιμο “καταυλισμού” με σκηνές. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr έχει εκφραστεί ανησυχία στο ενδεχόμενο ΜΚΟ να επιχειρήσουν να ασκήσουν πίεση στην Κυβέρνηση παράτασης του προγράμματος ESTIA- εγκατάστασης σε διαμερίσματα λαθρομεταναστών- να πραγματοποιήσουν κατάληψη σε κεντρικά σημεία όπως το 2015 κατάσταση που η Κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί.

Κάτοικος της περιοχής στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται από το Σαββατοκύριακο, «Στα νέα της Πλ. Βικτωρίας… Τους άφησαν να κοιμηθούν στην πλατεία… Σήκωσαν τον κώλο τους μόνον για να καθαρίσει το πιεστικό του Δήμου… Υποδείκνυαν μάλιστα να καθαρίσει ο εργάτης καλύτερα το μέρος που στρώνουν… Τους έφεραν και χημικές τουαλέτες… Εντάξει καταλάβαμε… Αυτοί είστε!!! »