πλ.Βικτωρίας: Μαροκινή “αίλουρος” αναρριχήθηκε σε πολυκατοικία και συνελήφθη σε.. μπαλκόνι

Περίοικοι στη γειτονιά κάτω από την πλατεία Βικτωρίας, αντιλήφθηκαν τη διάρρηξη σε διαμέρισμα και ενημέρωσαν άμεσα την Άμεση Δράση, με τα πληρώματα της ομάδας “Ζ” να συλλαμβάνουν Μαροκινή με τα κλοπιμαία πηδώντας ταράτσες και μπαλκόνια πολυκατοικιών

Με σήμα Κέντρου τα πληρώματα της ομάδας “Ζ” κινητοποιήθηκαν (05/03-16.30) σε αναζήτηση υπόπτου να επιχειρούν διαφυγή από το φωταγωγό, μετά από διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Φερών στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Οι δύο “ΖΗΤΑ”δες, καθ’ υπόδειξη των ενοίκων, εισήλθαν στην πολυκατοικία και ανέβηκαν μέχρι την ταράτσα, όπου εντόπισαν το σπασμένο τζάμι διαμερίσματος, με το δράστη να έχει διαφύγει.

Στον ήχο θραύσης κρυστάλλων σε γειτονικό κτίριο, οι Αστυνομικοί υπερπήδησαν στην ταράτσα της οικοδομής όπου γείτονας που είχε αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις, ενημέρωσε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, για τη διαφυγή του υπόπτου με υπερπήδηση στην ταράτσα γειτονικής πολυκατοικίας καθώς ενημέρωσε ότι είχε καταφύγει στο μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου.

Οι Αστυνομικοί ακολούθησαν τις υποδείξεις του πολίτη, και την πορεία του δράστης στην παρακείμενη πολυκατοικία. Λόγω διάβρωσης και παλαιότητας του κτηρίου, όταν ο ένας από τους αστυνομικούς επιχείρησε να  περάσει στην γειτνιάζουσα οικοδομή, από την ταράτσα στο μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου, έσπασε το πρεβάζι και κατά την προσγείωσή του τραυματίσθηκε ελαφρά, ωστόσο κατάφερε να συλλάβει το διαρρήκτη.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ήταν 24χρονη λαθρομετανάστης από το Μαρόκο, η οποία πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με μεγάλη άνεση προκειμένου να μην εντοπισθεί και να αποφύγει τη σύλληψη. Στην κατοχή της Μαροκινής κατασχέθηκαν χρυσαφικά, το laptop και κλοπιμαία που είχε αφαιρέσει από τα διαμερίσματα σε διαρρήξεις που είχε διαπράξει, νωρίτερα. Οι ιδιοκτήτες των κλεμμένων αντικειμένων εντοπίσθηκαν και τα παρέλαβαν από το Τμήμα Ασφαλείας της Κυψέλης, όπου οδηγήθηκε η δράστιδα των διαρρήξεων. Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.