πλ.Καραϊσκάκη: Αγρότες από την Κρήτη “κυνήγησαν” τα ΜΑΤ(φωτό )

Εικόνες, με τους αγρότες από την Κρήτη να “κυνηγούν” άντρες των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας,

(12/02-21.00) Ελεύθεροι αφέθηκαν, με εντολή Εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο σε βάρος τους, έχει σχηματιστεί δικογραφία.

image

Σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών, προχώρησε η Αστυνομία, στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (12/02-10.30)

image

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν ένα πρωτοφανές “κυνηγητό”, με άντρες των ΥΑΤ και αγρότες με τις κατσούνες να.. ακολουθούν (!) ενώ κάποιοι από τους αγρότες πέταξαν μπουκάλια σε δύο περιπολικά που έσπευσαν να απομακρυνθούν.
Οι Κρήτες αγρότες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθη, από την οδό Μάρνη, όταν εμηνερωθηκαν ότι η αστυνομία ανέκοψε την κίνηση ενος αυτοκινήτου με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και κινήθηκαν μαζικά πεζή. Επικεφαλής των μέτρων στην πλατεία Καραϊσκάκη Αστυνομικός Διευθυντής. Πρόκειται για τον Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Βασίλη Ροκκο, οποίος κατά το παρελθόν είχε δεχθεί .. “παρατηρήσεις” από την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Κοινοβούλιο καθώς η εντολή ποτου είχε ληφθεί -τότε- ήταν να μην επιτραπεί σε διαδηλωτές να περάσουν το φραγμό στα “λουλουδάδικα”.

image

Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, και επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αριστοτέλους, όταν ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτρέψουν να αποκλείσουν συμβολικά την είσοδο του κτιρίου.

image

Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι περίπου 2.000 αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο έφτασαν τα ξημερώματα (12/02) στον Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών.

image

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη -παραμένουν- οι αγρότες από την Κρήτη, και φωνάζουν «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» με αίτημα να τους επιτραπεί να φτάσουν μέχρι την πόρτα του Υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.
Στο κτήριο από νωρίς είχε αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και προκλήθηκε μικροένταση.
«Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το Υπουργεί, ενώ αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

image

Αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή δηλώνουν οι αγρότες, «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», σημειώνουν.
Οι αγρότες, αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, θα παραμείνουν στην πλατεία Βάθη, έως το απόγευμα (12/02-17.00) και θα κινηθούν για το Σύνταγμα όπου έχουν δώσει “ραντεβού” στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών.