Πικέρμι: Συνελήφθη εν κρυπτώ από την ΕΛΑΣ ο Χρήστος Μαυρίκης για οπλοκατοχή και κάνναβη

Στη σύλληψη του «εθνικού κοριού» Χρήστου Μαυρίκη, με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της κατοχής μικροποσότητας κάνναβης προχώρησαν οι Αστυνομικοί χωρίς ωστόσο καμία ενημέρωση στο δελτίο συμβάντων

Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών την περίοδο 1990-1993 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους πολιτικούς με εντολή του στενού συνεργάτη του τότε Πρωθυπουργού Νίκου Γρυλλάκη, συνελήφθη (21/08) έπειτα από επεισόδιο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Πικέρμι.

Όπως αναφέρεται ο Χρήστος Μαυρίκης στο επεισόδιο (21/08) σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Πικέρμι,  έβρισε και απείλησε με όπλο πολίτη για την… προτεραιότητα στη σειρά εφοδιασμού. Τρομοκρατημένος ο άνδρας κάλεσε την Αμεση Δράση και πλήρωμα της ΟΠΚΕ, που εντόπισαν το όχημα του 68χρονου ο οποίος και συνελήφθη.

Σε έλεγχο κατασχέθηκε στην κατοχή του τέιζερ ενσωματωμένο σε φακό, κάλυκας από σφαίρα και σουγιά, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένα παλιό υποπολυβόλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ποσότητα 40 γραμμαρίων κάνναβης. Οι δύο άνδρες αλληλομηνύθηκαν και την επόμενη ημέρα ο Χρήστος Μαυρίκης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε σε βάρος του Ποινική Δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα, και αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, η σύλληψη του 68χρονου Χρήστου Μαυρίκη διέρρευσε καθως το Γραφείο Ενημέρωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέφυγαν να ενημερώσουν τους διαπιστευμένους συντάκτες.

Τον Απρίλιο του 1993 ο υπάλληλος του ΟΤΕ Χρήστος Μαυρίκης κατήγγειλε για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης της εποχής ότι είχε παγιδεύσει κατ’ εντολή του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και μια σειρά πολιτικών προσώπων. Τον Ιανουάριο του 1994, μετά την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, συστήθηκε προανακριτική επιτροπή, η οποία πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε η υπόθεση να μη φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο, με συνέπεια να απαλλαγούν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Νίκος Γρυλλάκης και ο Χρήστος Μαυρίκης. Ωστόσο, το 1998 ο «εθνικός κοριός», όπως έμεινε να αποκαλείται ο τελευταίος, καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και παράνομη βία σε βάρος των επιχειρηματιών Δαλακούρα και Μπέη, καθώς και του εκδότη – διευθυντή του «Αδέσμευτου Τύπου» Δημήτρη Ρίζου.