Πιερία: Συνελήφθησαν καθώς σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό, το βράδυ της Ανάστασης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης

Είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού και είχαν αποκρύψει στον περιβάλλοντα χώρο 11 αυτοσχέδιες βόμβες μολώτοφ, 50 κροτίδες και ένα λοστό καθώς σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια σε Ιερό Ναό της Πιερίας το βράδυ της Ανάστασης (18/04) καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές για τους πιστούς, ενώ  σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τις μολότοφ κατά των αστυνομικών, σε ενδεχόμενη εμφάνισή τους στο χώρο.

Όπως διακριβώθηκε οργανωμένη ομάδα με περίπου 20 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στην Πιερία. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας σε περιπολία, κάλεσαν τα άτομα να αποχωρήσουν, ωστόσο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και αποχώρησαν τρέχοντας.

Είχε προηγηθεί προσυννενόηση στα social media

Σε κοντινή απόσταση οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν επτά συλλήψεις, ενώ επιπλέον τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν . Σε βάρος των συλληφθέντων,  σχηματίσθηκε δικογραφία -στην οποία περιλαμβάνονται και τα ονόματα των τεσσάρων- για τα κατά περίπτωση παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.