Πετρούπολη: Ο πατέρας τραυμάτισε την κορη του και προκάλεσε εμπρησμό στο διαμέρισμα- Με εγκαύματα τους απεγκλώβισε η ΠΥ

Εμπρόθετο εμπρησμό ύστερα από το βαρύτατο τραυματισμό της οριακά ενήλικης κόρης του, που προκάλεσε ο ίδιος, διακρίνεται ως αιτία της φωτιάς σε διαμέρισμα στην Πετρούπολη.

received_10155574906403286

Από το διαμέρισμα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά (30/08-10.20) οι πυροσβέστες απεγκλωβισαν εγκαυματίες και αναίσθητους από τις αναθυμιάσεις τους δύο ενοίκους, πατέρα και κόρη.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο “Παμμακάριστος”, σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστοσο οπως προέκυψε κατά της εξέταση της 18άχρονης, έφερε τραύματα στο πρόσωπο τα οποία δεν ηταν συμβστα με έγκαυμα από τη φωτιά.

Κατά την αξιολόγηση της κλινικής κατάστασης της 18άχρονης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ.

received_10155574906448286

Κατα τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 56άχρονος ο οποιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, τραυματισε την 18άχρονη κόρη του και στη συνέχεια προκάλεσε εμπρησμό, περιχύνοντας με μαγειρικό λάδι σημεία του διαμερίσματος.

Οι γείτονες κατέθεσαν στους Αστυνομικούς για εντάσεις και καβγάδες στο σπίτι της οικογένειας και στις αρχές Αυγούστου η σύζυγός του, πήρε τον 13άχρονο γιο τους και εγκαταστάθηκαν στο πατρικό της στην Κέρκυρα με τη 17άχρονη κόρη τους να παραμένει στο διαμέρισμα με τον πατέρα της.

Αυτή η απόφαση απομάκρυνσης της εν διαστάσει συζύγου του με το γιο τους- ο οποίος είχε αδυναμία στον πατέρα του-, επικοινωνούσε τακτικά μαζί της και ζητούσε να επιστρέψει στην Αττική, να μείνει στο σπίτι μαζί με τα παιδιά και είχε εκφράσει πρόθεση να ενοικιαζε κάποιο άλλο διαμέρισμα ό ίδιος.  Η 17άχρονη Ειρήνη ωστόσο που βίωνε την κατάσταση, με τους καβγάδες να εντείνονται καθώς ο πατέρας της δεν ενέκρινε τη σχέση της κόρης του με Αλβανό, έστειλε μήνυμα στο κινητό της μητέρας της και της ανέφερε, «Μην τον πιστεύεις, δεν αλλάζει αυτός. Μην γυρίσεις πίσω θα σε σκοτώσει!». Το μήνυμα αυτό εντόπισε ο 56άχρονος ενώ έψαξε το κινητό της, εξεμμάνη και προχώρησε στην ανομολόγητη πράξη του σε βάρος της κόρης του να τη στραγγαλίζει να την τραυμάτισε στο πρόσωπο με μαχαίρι και στη συνέχεια να προκαλέσει τον εμπρησμό στο διαμέρισμα ώστε να συγκαλύψει την εγκληματική πραξη του.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια.