ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πώς συνέλλαβαν το δράστη ληστείας, και τραυματίσθηκε θανάσιμα ο συνεργός του.

Οι διαδοχικές ληστείες που είχαν σημειωθεί την τελευταία εβοδμάδα (23/08 & 28/08) στην υπεραγορά κρεάτων στον παράδρομο του Κηφισού, με τους δύο ένοπλους δράστες -σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- να είναι τα ίδια άτομα, τα οποία διέφευγαν παντα με το μικρού κυβισμού μαύρο δίκυκλο, είχαν προκαλέσει “προβληματισμό” στο επιτελείο της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, είχαν εντοπίσει το μικρού κυβισμού μαύρο δίκυκλο, στο οποιο επέβαιναν οι δράστες. Παρά τις αναζητήσεις ωστόσο σε κάθε περίπτωση διέφευγαν.

Το απόγευμα (28/08) Αστυνομικοι με που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή, με πολιτικά, εντόπισαν το δίκυκλο με τα δύο άτομα να κινείται στην περιοχή και άμεσα ενημέρωσαν το κέντρο της ΑΔ για την επιχείρηση την οποία θα πραγματοποιούσαν.

Οι δράστες βρέθηκαν και πάλι στην είσοδο του πολυκαταστήματος κρεάτων, και με την απειλή όπλου αποσπούν από τα ταμεία χρήματα, χωρίς να έχουν αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών στο υπέθριο πάρκινγκ της επιχείρησης. Με τα χρήματα από τη ληστεία, βγαινουν από το κατάστημα, και Αστυνομικοι με πολιτικά προσεγγίζουν τα άτομα, και τους ζητούν εξακρίβωση στοιχείων.

Ο δράστης που λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά Αστυνομικού, πυροβολεί προς τον Αστυνομικό και σχεδόν εξ επαφής. Στιγμιαία και ο συνοδός του πρώτου Αστυνομικού, προτάσει το όπλο και πυροβολεί το δράστη τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο συνεργός του δράστη, επιχείρησε να διαφύγει, με τους Αστυνομικους οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, να τον ακινητοποιούν και να τελικά να τον συλλαμβάνουν.

Οπως διαπιστώθηκε κατά την ταυτοποίηση στοιχείων τους, πρόκεται για άτομα τα οποία και στο παρελθόν είχαν αποασχολήσει για ληστείες, είχαν καταδικαστεί και εκτίσει ποινές φυλάκισης, με τη δράση τους να προσδιορίζεται στο κοινό ποινικό.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες της ένοπλης συμπλοκής, διενεργεία η Ασφάλεια Αττικής.

 

Σχετικά : ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΤΩΡΑ- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων. Νεκρός δράσης, συνελήφθη συνεργός του.