Περιστέρι: Έκρηξη με εκρηκτική κατασκευή σε καφετέρια

Άγνωστοι δράστες πυροδότησαν αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή σε καφετέρια στη Δυτική Αττική με συνέπεια να υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές

Η έκρηξη στην καφετερια επί της Σοφοκλή Βενιζέλου (04/09- 04:45) ήταν ισχυρή και αμεσα εκδηλώθηκε φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό αλλά και στην πρόσοψη του καταστήματος.

Οι δράστες, παραβίασαν και εισέβαλλαν στο κατάστημα όπου τοποθέτησαν τρια γκαζάκια με μπιτόνι εύφλεκτο υλικό. Από την επίθεση εξερράγησαν τα δύο, και η φωτιά που ξέσπασε επεκτάθηκε .

Σε υπερκείμενους ορόφους διαμένουν δυο οικογένειες, και άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης του ακινήτου. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς και σε αποκαθαρση μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη μέσα σε λίγους μήνες, σε καφετέρια στο Περιστέρι. Τον περασμένο Μάιο (14/05) επί της οδού Πελοπίδα, άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε καφετέρια, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Ενω και τον Αυγουστο (21/08) είχε εκραγεί μηχανισμός σε καφετέρια επί της Τζων Κένεντυ, στην οποία τον περασμένο Δεκεμβριο (21/12 2021) είχε εντοπισθεί χειροβομβίδα.

Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό του ΠΣ ενώ το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας έρευνα την υπόθεση.