Περιπολία στον Έβρο, με την Υ/Γ “παντός καιρού” της ΕΛ.ΑΣ

Σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρουπολη και περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, κλιμάκια της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ.- Υποστρατηγο του Σώματος, πραγματοποίησαν αυτοψία ώστε να προετοιμάσουν τις υποδομές και άμεσα να λειτουργήσουν, στη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
wpid-fb_img_1443423013732.jpgΕίναι η μοναδική γυναίκα Υποστρατηγος στην ΕΛΑΣ, και έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη μεταναστευτική πολιτική για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Ήταν η Υποστράτηγος, που βρέθηκε να διαχειρίζεται την κρίση το προηγούμενο διάστημα σε Κω και Λέσβο, οργανώνοντας από μηδενική βάση, μηχανισμό ταυτοποίησης των λαθρομεταναστών, με την ίδια να βρίσκεται “επί ποδός” σε εικοσιτετράωρη βάση από την περισυλλογή, στην καταγραφή λαθρομεταναστών και προσφύγων καθώς και την προώθησή τους με τα πλοία της γραμμής, μαζί με τους χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και κλιμάκια του Λιμενικού.
Δεν πέρασε ούτε 36 ώρες στην Αθήνα και βρέθηκε και πάλι στο αέρα.. Προορισμός της μαζί με το Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού, υπέυθυνο για ζητήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανετο Φιλιππάκο, στην περιοχή του Έβρου, απ΄όπου οι μεταναστευτικές ροές, έχουν αρχίσει να καταγραφούν αύξηση στην εισροή λαθρομεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τις περιπολίες της Συνοριακής φύλαξης, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, με τους λαθρομετανάστες προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να βρεθούν ναυαγοί στο Αιγαίο, εξαιτίας της μεταστροφής του καιρού, επιλέγουν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα της Τουρκιας με τη χωρα μας πεζοί .

wpid-fb_img_1443422983765.jpgΗ Υποστρατηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, βρέθηκε στην Ορεστιάδα με την Ειδική Ομάδα καθώς και στον Έβρο, ενώ συμμετείχε σε περιπολία με το σκάφος της ΕΛΑΣ, ενεργώντας αυτοψία διαπιστώνοντας από κοντά τα οποία προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν, στην εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής.

EBROSΗ Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσουν στελεχώνουν τις Ειδικές Ομάδες που υπηρετούν στην Συνοριακή Φύλαξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Αξίζουν Συγχαρητήρια, Αστυνομική Ειδική Ομάδα Περιπολίας Εβρου” με την ίδια μεταξύ των Αστυνομικών Συνοριακών Φυλάκων οι οποίοι υπηρετούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

EUROPOLΗ Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη βρέθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα (24/09) να εκπροσωπεί την ΕΛ.ΑΣ. σε συνάντηση στο Αρχηγείο της Europol στη Χάγη ενώ παραβρέθηκε και στη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. (22/09) στις Βρυξέλλες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport