Περί φασισμού και ελευθερίας

Έγκριτος, Πανεπιστημιακός με οξύ πνεύμα και ορθό λόγο με επιχειρήματα πριν από οχτώ μήνες μέσα στο Πάντειο δέχθηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από ομάδα “φοιτητών”. Για τη  επίθεση συνελήφθησαν δύο άτομο και το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί ενώ οι τοίχοι του Πανεπιστημίου έχουν γεμίσει αφίσες με την προσωπογραφία του Πανεπιστημιακού με κείμενο που τον στοχοποιεί.
Με σαφή πρόθεση την στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου, οι τοίχοι του Ιδρύματος, γωνίες οδών στο Κουκάκι αλλά και στις οδούς Μαυρομιχάλη και Ασκληπιού στα Εξάρχεια εχουν καλυφτεί από αφίσα που φέρει την φωτογραφία του Πανεπιστημιακού, με αναγραφή της φράσης, «Αυτός είναι ο φασίστας» ενώ συνοδεύεται από κείμενο σε βάρος του καθηγητή.
Αμεση ήταν η αντίδραση της Συγκλήτου του Ιδρύματος η οποία σε ανακοίνωσή της μιλά για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών» με καθηγητές του Ιδρύματος να προβαίνουν σε διάβημα με υπογραφές όλων των καθηγητών του Παντείου.

Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Άγγελος Συρίγος είχε επικρίνει δύο φοιτητές – όχι της Παντείου – που ενεργούσαν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από οργανωμένη ομάδα “φοιτητών” οι οποιοι τον ξυλοκοπήσει. Για το επεισόδιο ενας  φοιτητής ήδη καταδικάστηκε ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου φοιτητή.