Πέραμα: «Να διακόψετε την καταδίωξη, τέλος» με εντολή του Διοικητή της Αμεσης Δράσης

Στις εγγραφές του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατά την καταδίωξη των Αστυνομικών των Ομάδων ΔΙΑΣ Πειραιά και Δυτικής Αττικής, έχουν καταγραφεί οι διαβιβάσεις του εκφωνητή και των πληρωμάτων που επιχειρούσαν στην καταδίωξη του οχήματος με τους ύποπτους Ρομά

Το ηχητικό που παρουσίασε το MEGA, ο εκφωνητής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ακούγεται να έχει ενημερωθεί ότι στο καταδιωκόμενο όχημα επιβαίνουν νεαροί Ρομά και ήταν και ο λόγος που δόθηκε εντολή να διακοπεί η καταδίωξη, από τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κουτσιβίτη.

«Να απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Η εντολή είναι σαφής: Διακόπτουμε τώρα. Εάν δεν σταματάει το αυτοκίνητο. Θα διακόψετε άπαντες», είναι η εντολή που διαβιβάζεται προς τα πληρώματα που συμμετέχουν στην καταδίωξη που κατέληξε στο Πέραμα και είχε νεκρό τον 21χρονο σεσημασμένο Ρομά.

Όπως καταγράφεται στις διαβιβάσεις του Κέντρου και τον πληρωμάτων των ομάδων ΔΙΑΣ Πειραιά και Δυτικής Αττικής που ακολουθούν την καταδίωξη, έχουν αναγνωρίσει το ύποπτο όχημα ως μέσο μετακίνησης Ρομά και ακολουθούν οι διάλογοι όπως έχουν απομαγνητοφωνηθεί .

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ
Κέντρο ΕΛΑΣ: Τον αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;
Ομάδα ΔΙΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ
Κέντρο ΕΛΑΣ: Τι όχημα είναι;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyundai λευκό κέντρο
Κέντρο ΕΛΑΣ: Accent είναι; Accent λευκό;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Ένα Accent λευκό παραβιάζει συνεχώς τα κόκκινα
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, ελήφθη με προσοχή. Ελήφθη, είναι πολλές ομάδες πλησίον, ελήφθη. Το ακολουθούμε με προσοχή, ικανή απόσταση να μην κινδυνεύσετε και θα το, όπου να είναι θα το σταματήσουμε.
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο από 142 (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ) ακολουθεί και η ομάδα
Κέντρο ΕΛΑΣ: Ελήφθη, ελήφθη, ελήφθη. Ψυχραιμία. Προς τα πού κινούμαστε; Προς Ιερά ή γυρίζει πίσω;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Δίπλα στην πλατεία κέντρο
Κέντρο ΕΛΑΣ: Βγήκαμε Θηβών
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κινούμαστε επί της Θηβών
Κέντρο ΕΛΑΣ: 503 (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ);
Ομάδα ΔΙΑΣ: Πάει για παλατάκι κάτω κέντρο, από 382 (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ) ακολουθούμε ομάδες

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ τέλος, τέλος απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδέ ένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλέον. 400Γ (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ) για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ)  και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος στους τομείς σας όλοι, τώρα.
Ομάδα ΔΙΑΣ: : …Ίσως το προλάβω.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ Η εντολή είναι σαφής διακόπτουμε τώρα. όλοι οι σταυροί στους τομείς σας.
Ομάδα ΔΙΑΣ:
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ 400Γ (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ)  θα επαναλάβουμε τέλος, εάν δεν σταματάει το αυτοκίνητο τέλος, διακόπτουμε, διακόπτουμε, είναι εντολή του Α100 (σσ κωδικός του Διοικητή της Άμεσης Δράσης, Ταξιάρχου Κωνσταντίνου Κουτσιβίτη) θα διακόψετε άπαντες.
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχουν απομακρυνθεί οι ομάδες από το όχημα, έχω μείνει πίσω.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Για όλους τους σταθμούς δε θα επανέλθουμε είναι η τελευταία φορά που το διαβιβάζουμε. Για όλους τους σταθμούς τέλος. Καθένας στον τομέα του και δε θα επανέλθουμε.
Ομάδα ΔΙΑΣ: …
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ, 400Γ (σσ κωδικοί πληρωμάτων ΔΙΑΣ) θα ενημερώσω τις ομάδες και εσείς, να κόψουν να ακολουθούν το όχημα τέλος.
Ομάδα ΔΙΑΣ: Πέραμα στην Ελπίδος …
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 (σσ επικοινωνήστε τηλεφωνικά ) με το Κέντρο.
Ομάδα ΔΙΑΣ: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: 403 (σσ κωδικοί πληρωμάτων ΔΙΑΣ)… ένα ασθενοφόρο σύντομα! Έχουμε Ε23 (σσ κωδικός για πυροβολισμούς) και.. εμβολισμό μηχανής! Τρέξτε πού είστε συνάδελφε, που είστε;

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Η ομάδα που διαβίβασε θέλουμε το ακριβές 1-11 (σσ κωδικοί για αναφορά σημείου που βρίσκεται ακριβώς το πλήρωμα) για να βοηθήσουμε
Ομάδα ΔΙΑΣ: Ελπίδος 38 Πέραμα, Ελπίδος 38 Πέραμα. ΕΠΕΙΓΟΝ!
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελπίδος 38 Πέραμα, 409;
Ομάδα ΔΙΑΣ: 405 (σσ κωδικοί πληρωμάτων ΔΙΑΣ) τρεις…
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, 409, 407 (σσ κωδικοί πληρωμάτων ΔΙΑΣ). Όχημα… Όχημα Δραπετσώνας;
Όχημα Δραπετσώνας: Το όχημα της Δραπετσώνας στον Σκλαβενίτη καθ’ οδόν.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Σύντομα…Α 9-1 (σσ κωδικος πληρώματος ΑΔ);
Ομάδα Α 9-1: Κατευθυνόμαστε.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 407 (σσ κωδικοίς πληρώματος ΑΔ);
Ομάδα ΔΙΑΣ: …Το 1-11 (σσ κωδικός για ακριβές σημείο).. Κέντρο..
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελπίδος 38 Πέραμα για τους σταθμούς. Ελπίδος 38 Πέραμα, δεν θα επανέλθουμε για το ακριβές, Ελπίδος 38, τώρα! Ό,τι παρατάτε, ό,τι έχετε και πάτε Ελπίδος 38 Πέραμα. 406 Νίκαιας (σσ κωδικος πληρώματος ΔΙΑΣ), 403 (σσ κωδικος πληρώματος ΔΙΑΣ);
Ομάδα ΔΙΑΣ: Σύντομα το ΕΚΑΒ!
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Έχουμε ενημερώσει το ΕΚΑΒ, ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικός κέντρο, παρέσυραν τρεις μηχανές και έχουμε ενεργήσει Ε-23 (σσ κωδικοί για πυροβολισμούς ) γιατί κινούνταν … εναντίον συναδέλφων και έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Οι δράστες έχουν τραυματιστεί λόγω του Ε -23 (σσ κωδικός για πυροβολισμούς);
Ομάδα ΔΙΑΣ: Ορθόν.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Έχουν χτυπήσει και δίκυκλα κινούμενα και υπάρχουν και τραυματίες από τους δικυκλιστές;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικό, τρία υπηρεσιακά δίκυκλα έχουν γκρεμίσει κέντρο, έκαναν όπισθεν, βρήκαν… έκαναν όπισθεν, και γκρέμισαν τρία υπηρεσιακά δίκυκλα.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Τα οποία δεν είχαν, δεν ήταν, τα είχατε σταθμεύσει εσείς, ορθόν, για τον έλεγχο;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ήταν πίσω και μας εμπόδισε.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε- 23 (σσ κωδικός για πυροβολισμούς) γιατί κινούνταν με θανατηφόρο.. εναντίον συναδέλφου.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, Ελήφθη, Ελήφθη, συγκλίνουν σταθμοί στο σημείο, Ελήφθη, με ηρεμία, άλλος… είναι και οι δύο τραυματίες οι δράστες, υπάρχει τρίτο άτομο που να αναζητούμε, να είναι στο σημείο; 403 (σσ κωδικος πληρώματος ΔΙΑΣ) ;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχουν τραυματιστεί, γράψτε έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση.. σύντομα δύο ασθενοφόρα κέντρο.
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Τα ασθενοφόρα έχουν ενημερωθεί, μας ενδιαφέρει, ψάχνουμε τρίτο;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Έχει διαφύγει. Έχει διαφύγει τρίτος. ΔΙΑΣ 400Γ (σσ κωδικός πληρώματος ΔΙΑΣ)
Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ (σσ κωδικος πληρώματος ΔΙΑΣ)
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο οι συνάδελφοι έχουν ενεργήσει Ε-23 (σσ κωδικός για πυροβολισμούς) έχουν τραυματιστεί οι δύο δράστες, ένας στο λαιμό, ο έτερος στο χέρι στο αριστερό χέρι.

Να σημειωθεί ότι διαρροές κατά τη χθεσινή ημέρα (25/10) ανέφεραν απόφαση αναγκαστικής άδειας για τον Ταξίαρχο της Αμεσης Δράσης, Κωνσταντίνο Κουτσινίτη. Ωστόσο επίσημες Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία το ΝantiaReport.gr, διευκρίνιζαν ότι η τριήμερη άδεια που έλαβε ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ήταν προγραμματισμένη άδεια λόγων οικογενειακής υποχρέωσης και μιας ιατρικής πράξης και δεν είχε εκδοθεί καμία εντολή αμοκάρυνσης του από τη θέση του, μέχρι περάτωσης της έρευνας για το περιστατικό στο  Πέραμα, που οδήγησε επτά αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Δυτικής κρατούμενους, και υπόλογους στη Δικαιοσύνη για ανθρωποντονία .