Πεντέλη: Στο Νοσοκομείο τραυματίες και με αναπνευστικά προβλήματα τρείς Πυροσβέστες και πεντε πολίτες

Η εξέλιξη του μετώπου της εστίας φωτιάς που μαίνεται στο Ντραφι και την Πεντέλη, έχει προκαλέσει τραυματισμούς και αναπνευστική δυσφορία σε πολίτες και Πυροσβέστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, του ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45-20/07) έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα τρεις Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και πέντε πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τηου Πυροσβεστικού Σώματος εχουν εκκενωθεί οι Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), στις οποίες ειχε διατεθεί φιλοξενία σε 46 άτομα. Έξι άτομα μεταφέρθηκα με φορείο και ακόμα 3 άτομα με καρέκλα, οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος). Τα 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Ενώ εκκενώθηκε επισης το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξε και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο και τα υπόλοιπα στη Θάλπη.