ΠΕΝΤΕΛΗ: Εξιχνιάστηκε η αιματηρή ληστεία του δικηγόρου, συνελήφθησαν οι δράστες.

Τρεις ομογενέις από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης συνελήφθησαν (23/11) ως δράστες της αιματηρής ληστείας σε βάρος του 50χρονου δικηγόρου έξω από το σπίτι του(03/11), στην Πεντέλη Ο δικηγόρος ενώ έβγαινε από το σπιτι του στην Πεντέλη (03/11) δέχθηκε την επίθεση από δύο άτομα, με τους δράστες να αποσπούν τσάντα με χρήματα ενώ στη συνέχεια πυροβόλησαν με πιστόλι των 9mm και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Αρχικά ο 50χρονος μετέβη στο Νοσοκομείο Πεντέλης, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΓΚΑθηνών, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δικηγόρος κλήθηκε και αναγνώρισε τους φυσικούς αυτουργούς, της επίθεσης σε βάρος του, ενώ συνελήφθη ένα ακόμα άτομο, για ηθική αυτουργία .

Ο 50χρονος δικηγόρος, επίκουρος καθηγητής εμπορικού δικαίου στη Νομική Αθηνών, εκπροσωπεί νομικά μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια, ενώ είχε παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη της 17Ν, εκπροσωπώντας την Εθνική τράπεζα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε απασχολήσει τις Αρχές (19/09) ύστερα από καταγγελία, για ξυλοδαρμό και ληστεία στη Λ. Αλεξάνδρας. Το όχημα στο οποίο επέβαινε, εντοπίσθηκε και ύστερα από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε στο Χαλάνδρι. Επειτα από έλεγχο, χωρίς να προκύψουν τα καταγγελόμενα έγινε σχετική εγγραφή στο βιβλίο συμβάντων, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αποσιώπηση ανευρεθέντος ΔΑΤ- για την οποία είχε δηλώσει κλοπή-  αποχώρησε από το Αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής, και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.