Πειραιάς: Βίαιες συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με χουλιγκανς του ΟΣΦΠ

Βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ στο λιμάνι του Πειραιά πριν την αναχώρηση του πλοίου για το Ηράκλειο, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα ταξίδευαν  από την Αθήνα στο Ηράκλειο για τον τελικό της ομάδας του δικεφάλου με τον Ολυμπιακό στο μπασκετ (17/02-17:15) στα «Δύο Αοράκια» – παρά τη σχετική απαγόρευση να διεξαχθεί ο αγώνας, χωρίς οπαδούς και των δύο ομάδων στις κερκίδες- ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και ακολούθησαν συγκρούσεις στην πύλη Ε7, όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ, επρόκειτο να αναχωρήσουν για την Κρήτη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με οπαδους του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν συμπλοκές και ρίψεις φωτοβολίδων και πέτρες από τις δύο πλευρές. Ωστόσο απο νωρίς στο χωρο του λιμανιού, ειχαν αναπτυχθεί Αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν άμεσα και η κατάσταση να εκτονώνεται.

Από τη συμπλοκή δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε ακολούθησαν προσαγωγές ή συλλήψεις,  ωστόσο εκτεταμένες υλικές ζημιές καταγράφηκαν σε μαγαζιά και καφετέριες στο σημείο όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών των δύο ομάδων, αλλά με μαθητές και ντόπιους αθλητές μικρών ηλικιών στην κερκίδα, υστερα απο αποφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος απαγόρευσε τις εκτός έδρας οργανωμένες και μεμονωμένες μετακινήσεις οπαδών των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα (16/02) το Λιμενικό κατέβασε από το πλοίο οπαδούς της Ένωσης με προορισμό το Ηράκλειο.