Πειραιάς: Συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι “Φαβέλα”- Σχετίζονται με ακροδεξιά οργάνωση

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνται για την πυροδότηση αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής, στο στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου στον Πειραιά, «Φαβέλα»

Τέσσερα άτομα- δυο 19άχρονοι, 21άχρονος και 26άχρονος- συνελήφθησαν (11/01) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για πυροδότηση εκρηκτικού εμπρηστικού μηχανισμού (29/08 2017) στο στέκι  αντιεξουσιαστών «Φαβέλα» στον Πειραιά. Ενώ συνελήφθη ένας ακόμα ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά, στην οικία του οποίου κατασχέθηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται εμπρηστικές κατασκευές.
Από τα ευρήματα και την προανάκριση οι τέσσερις φέρονται να συνδέονται με την ομάδα “ΑΠΕΛΛΑ” που κινείται στο ακροδεξιό χώρο. Είχε προηγηθεί (03/2017) με την έναρξη της λειτουργίας της «Φαβέλας», αναγραφή συνθημάτων με την υπογραφή “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές” και “COMBAT18”, στους τοίχους του κτιρίου.

Στις κατ’ οίκον έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο κατέσχεσε υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών, ενώ στο σπίτι του 26άχρονου υλικό, της ακροδεξιάς οργάνωσης-πολιτικού φορέα-αναγνωρισμένου από το Πρωτοδικείο, από το Μάρτιο του 2015. Μεταξύ των πειστηρίων έχουν κατασχεθεί, όπλα τύπου “airsoft”, δύο φυσίγγια, πολεμικού τυφεκίου και των 9 mm, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου, πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων, δύο φιαλίδια βουτανίου των 500γρμ- στο ένα με επικολλημένες πέτρες-, αθύρματα και τρικάκια της “Χρυσής Αυγής” και της “ΑΠΕΛΛΑ”, βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα, σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες δε διατηρούν σχέσεις με τη “Χρυσή Αυγή”, ενώ μέλη της έχουν συμμετοχή – τουλάχιστον- δύο φορές, στον Πειραιά και την Αθήνα, σε ακραίες ενέργειες. Η Αντιτρομοκρατική διενεργεί προανάκριση ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε οικίες.