Πειραιάς: «Σε τελείωσα. Τώρα, σε τελείωσα» φώναζε ο δράστης στο νεκρό υπάλληλο του parking

Διαπληκτισμός μεταξύ του δράστη και του θύματος, σε ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για τους περιοίκους, ήταν η αφορμή της φονικής κατάληξης για τον 39χρονο από την Αλβανία

“Παγωμένοι” οι Πειραιώτες, καθώς η εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο τού Πειραιά σημειώθηκε εν μέση οδώ και σε ώρα που πολίτες διέρχονται από το σημείο.

Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του 68χρονου κατοίκου της περιοχής και του 39χρονου υπαλλήλου από την Αλβανία, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με τον ηλικιωμένο δράστη, να είναι εριστικός με όλους τους περίοικους.

Ο ηλικιωμένος, ανέβηκε στο διαμέρισμά του, πήρε την καραμπίνα και κατέβηκε πάλι στο δρόμο ,στην οδό Πραξιτέλους 147. Με κάλυψη σταθμευμένα αυτοκίνητα, βγήκε μπροστά στο θύμα στα δύο μέτρα, τον αιφνιδίασε και τον πυροβόλησε. Μόλις έπεσε στο οδόστρωμα ο 39χρονος πυροβόλησε άλλε δύο φορές, στο κεφάλι. Στη συνέχεια κι ενώ απομακρυνόταν, φέρεται να φώναζε «σε τελείωσα. Τώρα, σε τελείωσα» ο θύτης προς τον 39χρονο,  ο οποίος ήταν ήδη νεκρός στο οδόστρωμα.

«Γύρω στη 1 παρά τέταρτο ακούμε πυροβολισμούς. Ο κρότος ήταν πολύ δυνατός. Ακούω φωνές» εξηγεί γυναίκα κάτοικος και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του 39χρονου από την Αλβανία. «Βλέπω τον γείτονα με το δίκαννο να έχει βγει. Τραβάει μία στο παλικάρι και γυρνάει ξανά πίσω. Οπλίζει και του δίνει τη χαριστική βολή» περιγράφει η ίδια.

Σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατά τη στιγμή της δολοφονίας, εν μέσω κόσμου, ο οδηγός οχήματος, επιχειρεί να παρκάρει με όπισθεν. Ακούει ενδεχομένως και βλέπει τη σκηνή εγκλήματος, και αποχωρεί από το σημείο προς το διαμέρισμά του, ενώ ένας άνδρας διακρίνεται από την απέναντι πλευρά του δρόμου να προστρέχει σε βοήθεια, αιφνιδιασμένος από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Σύμφωνα με γυναίκα που βρισκόταν κοντά στο σημείο, ο 68χρονος δράστης δεν είχε αυτοκίνητο ωστόσο παρουσίαζε εμμονικές συμπεριφορές.  «Ήταν περίεργος άνθρωπος. Πριν από δύο χρόνια είχε τροχαίο. Δεν είχε αυτοκίνητο αλλά δεν ήθελε τα πάρκινγκ, τα θεωρούσε παράνομα» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας. «Καβγαδίζει επί 16 χρόνια με τους πάντες, δημιουργεί προβλήματα σε όλους. Δεν είναι τρελός, είναι κακός.. Του έλεγαν ότι το πάρκινγκ είναι ιδiωτικό και δεν καταλάβαινε» συμπλήρωσε.

Ο 39χρονος υπάλληλος του πάρκινγκ από την Αλβανία, ήταν πατέρα τριών παιδιών. Μεταφέρθηκε νεκρός στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ ο 68χρονος ο οποίος συνελήφθη, κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πειραιά.