Πειραιας: Σε μέτρα αποτροπής η Αστυνομία για τις δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή, από το πρωί δυνάμεις της Αστυνομίας στο κέντρο του Πειραιά, λόγω δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων εν όψει συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Σε αποτροπή ενδεχομένως επεισοδίων η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του nantiaReport, θα λάβει μέτρα προκειμένου οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων, μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών, να βρίσκονται σε απόσταση.

Η «Χρυσή Αυγή» έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση (26/04- 15.30) στην πλατεία Κοραή ενώ μισή ώρα νωρίτερα (26/04-15.00) ειναι προγραμματισμένη από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφορικά με δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία μόνιμου hotspot στην πόλη τόνισε ότι “ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων”. Ενώ πρόσθεσε ότι σε πολυκατοικίες σε σημεία της πόλης διαμένουν περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες.

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης .