Πειραιάς: Σε κοντέινερ με γαρίδες, 180 πακέτα  κοκαΐνης με σφραγίδα SPARTA

Τα €5 εκατ. ξεπερνούσαν τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος που πιάστηκε να μεταφέρει κοκαΐνη, μέσα σε κοντέινερ στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά

Στο πλαίσιο  αστυνομικής επιχείρησης (22/05) εντοπίσθηκε ο 48χρονος Αλβανός, αρχηγός του κυκλώματος, στην κατοχή του κατασχέθηκαν 180 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 210kg και 300gr. Ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα, μεταξύ  των οποίων κι ενας Έλληνας, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης.

Ο 48χρονος Αλβανός , είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε βάρος του 48χρονου Αλβανού  αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Ο 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση μελών,

Ο 64χρονος, επικοινωνούσε με μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων.

Για τον  64χρονο προέκυψε οτι είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Ο 54χρονος, είχε ευθύνη για την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου Αλβανού , λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, κατασχέθηκαν, κοκαΐνη συνολικού βάρους 510gr, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5gr, χρηματικά ποσά των €131.675 και £30 Αγγλίας, πιστόλι με γεμιστήρα με (15) φυσίγγια, 37 φυσίγγια των 9 mm και τρια φυσίγγια των 7.65 mm, ζυγαριά, δυο μοτοσικλέτες, 17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα μνήμης (συσκευή usb), τρεις ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker), σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε η πληροφορία για διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με απόκρυψη σε εμπορευματοκιβώτια (container) τα οποία ταξίδευαν ασυνόδευτα στο ΣΕΜΠΟ Πειραιά.

Στην επιχείρηση συνδρομή ειχαν το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση έτερων μελών της.

Οι σσυλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.