Πειραιάς: «Κλειστά Τμήματα τη νύχτα λόγω έλλειψης προσωπικού»

«Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, με τα Τμήματα Ασφαλείας να υπολειτουργούν, τα περισσότερα τη νύχτα να είναι κλειστά, λόγω της μόνιμης έλλειψης δύναμης, όταν παρούσα δύναμη έχουν 8 και 12 άτομα έκαστο και μεγάλο στοκ δικογραφιών»

Η καταγγελία του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά Σπύρου Λιότσου, στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Aττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, σε συνάντηση που είχαν για να αναφέρουν προβλήματα του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, Αστυνομικά Τμήματα. Σύμφωνα με την καταγγελία των συνδικαλιστών, υπολείπεται σε ποσοστό κατά 50% – 60% περίπου από το ελάχιστο προβλεπόμενο, με βάση τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών, ήτοι 800 άτομα περίπου οργανική δύναμη και παρούσα 350 με 400 άτομα περίπου.

«Τονίζουμε, ότι για να καλυφθούν οι βασικές και πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες καθημερινά, χωρίς να υπολογίζονται οι Ημερήσιες Αναπαύσεις και οι κανονικές άδειες, η εν λόγω παρούσα δύναμη είναι αμελητέα και δεν επαρκεί. Για να γίνουμε πιο σαφείς και να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης η οποία επικρατεί στα Αστυνομικά Τμήματα του Πειραιά, αυτό που θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε είναι ό,τι για να λειτουργούν υποδειγματικά οι υπηρεσίες όλες του Πειραιά χρειάζονται 800 άτομα και διατίθενται περίπου μόνο 400» σημείωσαν κατά τη συνάντηση.
Ενώ χαρακτήρισαν μείζον θέμα «την τήρηση των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που τις επισκέπτονται, καθώς και της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας των υπηρεσιακών οχημάτων.»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει ότι ο Αττικάρχης, «έδειξε να αντιλαμβάνεται και να συμφωνεί για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στις υπηρεσίες του Πειραιά και ειδικά για τη τεράστια έλλειψη προσωπικού. Αναγνώρισε την αγανάκτηση των συναδέλφων μας, πείστηκε από τα επιχειρήματα μας και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επίλυσης των περισσότερων προβλημάτων και ιδιαίτερα της εξοικονόμησης προσωπικού, με εξορθολογισμό των δυνάμεων και εντολών προς τους υφισταμένους του, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί μας σε ένα με δύο μήνες, για αποτίμηση των από κοινού προσπαθειών. Ήδη, με την ανάληψη των καθηκόντων του, κάποιες περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά που ήταν στάσιμες σε φυλάξεις ευπαθών στόχων, γύρισαν με εντολή του στις γειτονιές του Πειραιά.

»Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα προκαθορισμένα μέτρα τάξης θα διατάζονται πολύ νωρίτερα, για να μπορούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες να εκδίδουν υπηρεσίες πολύ πιο νωρίς προς όφελος του προσωπικού. Καθώς επίσης για τα μέτρα τάξης σε γήπεδα, η ώρα έναρξης των μέτρων να ξεκινάει, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, έτσι ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται και να αναλαμβάνουν υπηρεσία πάρα πολλές ώρες πριν χωρίς λόγο.

»..ότι θα δώσει τις κατάλληλες εντολές ώστε οι συνάδελφοι από τον Πειραιά που διατίθενται στο Τμήμα Δικαστηρίων Μεταγωγών, να εκτελούν υπηρεσία στα δικαστήρια του Πειραιά. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι, θα κοπούν οι διαθέσεις συναδέλφων σε υπηρεσίες εκεί που δεν χρειάζεται και εκτός Πειραιά, οι οποίες είναι με εντολή Γ.Α.Δ.Α, πχ. Υπουργείο Οικονομικών, φύλαξη ΑΜΑ, Άσυλο Πειραιά.»