Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 50kg κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

Ποσότητα κοκαΐνης σε συσκευασίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με μπανάνες,  προερχόμενο από το Εκουαδόρ

Το εμπορευματοκιβώτιο από το Γκουαγιακίλ (Guayaquil) του Εκουαδόρ, ήταν δηλωμένο ότι μεταφέρει μπανάνες λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό την Ελλάδα. Ωστόσο σε έλεγχο x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, εντοπίσθηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα.

Ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού όπου εντοπίστηκαν 50συσκευασίες με 50 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα €2,3 εκατ.

Το εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και με έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά (25/08) από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.