ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αστυφύλακας, σε διαθεσιμότητα, ύποπτος για τη δολοφονία στην Καλλίπολη

Προσήχθη και εξετάζεται από την Ασφάλεια, 27χρονος Αστυφύλακας, για τη δολοφονία του 30χρονου ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός με πολλαπλα τραύματα από μαχαίρι σε διαμέρισμα στην Καλλίπολη Πειραιά.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν εντοπίσθηκε νεκρός στο διαμέρισμα (24/10-21.30) ο 30χρονος ιδιοκτήτης ΠΡΟ-ΠΟ. Συμφωνα με τη νεκροψια η σορός του έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, καθώς και τραύματα στην πλάτη, ενώ ο χώρος δεν εμφανιζει ίχνη παραβίασης.
Από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, Αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προσδιόριζαν το κίνητρο τις δολοφονίας σε προσωπικές διαφορές.
Υστερα απο έρευνα και εξερεύνηση του χώρου, προέκυψαν στοιχεία, ωστόσο η παρουσία του 27χρονου-εντοπίσθηκε να κινείται στην περιοχή, κρίθηκε ύποπτος, και προσήχθη. Από την εξακρίβωση στοιχείων ταυτοποιήθηκε ο 27χρονοςΑστυφύλακας, εξάδελφος του θύματος, με τον οποίο φέρεται να είχε οικονομικές διαφορες. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, φερεται να υποστηρίζει ότι δέθηκε επίθεση από τον εξάδελφος του, και στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τον έπληξε με το μαχαίρι. Ωστόσο τα κίνητρο σύμφωνα με Αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που έχει αναλάβει την προανάκριση, ερευνάται.
Όπως διαπιστώθηκε ο Αστυνομικός, από τον περασμένο Φεβρουάριο, τέλει σε αυτοδίκαιη αργια- διασημότητα- με την κατηγορία της δωροδοκία. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι είχε σε βάρος του με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος , σε βάρος του κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο 27χρονος Αστυφυλακας κι ένας ακόμα συνάδελφος του, Αρχιφύλακας στο βαθμό, υπηρετούντες στο ΑΤ Καμινίων απείλησαν και εκβίασαν Πακιστανό κι έναν Μπαγκλαντεσιανό, τους οποίους είχαν προσαγάγει στο τμήμα, με την αιτιολογία ότι δεν έφεραν νομιμοποιητικά έγγραφα απο τους οποιους απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό# 300 ευρώ, σε μηνιαία βάση.
Υστερα απο καταγγελία σε βάρος τους, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ (14/02)τη στιγμή που παραλάμβαναν από τον Πακιστανό το χρηματικό ποσό# 300 ευρώ.
Σε εξελιξη η προανάκριση, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ως προς τις λεπτομέρειες της εξιχνίασης της δολοφονίας του 30χρονου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport