Πεύκη: Πέταξε την ανήλικη κόρη της από την ταράτσα και ενήργησε αυτοχειρία

Μητέρα και το ανήλικο παιδί της κατέληξαν στα τραύματά τους, πριν την άφιξη διασωστών.

Οικογενειακή τραγωδία στην Πεύκη, με μητέρα που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σε διάσταση από το σύζυγό της, έριξε από την ταράτσα την ηλικίας πέντε ετών ΑμεΑ κόρη της, και στη συνέχεια ενήργησε αυτοχειρία.

Η 32άχρονη Δώρα Τ. με το σύζυγό της, είχαν αποκτήσει την κόρη τους Σωτηρούλα, τον Μάρτιο θα έκλεινε τα πέντε της. Ήταν παιδί με αναπτυξιακή νευρολογική διαταραχή (αυτισμό) και η ίδια είχε αναλάβει την αποκλειστική της φροντίδα. Η ίδια εργαζόταν ως παιδαγωγός σε Σταθμό της περιοχής, ενώ ο σύζυγός της είναι εργαζόμενος σε εργοστάσιο στο Πικέρμι. Μαζί με το σύζυγο και την κόρη τους, διέμεναν στο οικογενειακό τριώροφο οίκημα των πεθερικών της, στην Πεύκη.

Το πρωί της Πέμπτης (02/01-11.40) η κουνιάδα του, ενημέρωσαν το σύζυγο ότι είχε σημειωθεί διάρρηξη στο σπίτι τους, χωρίς να του εξηγήσουν λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία στο σπίτι του. Ο ίδιος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, με την οποία είχαν μιλήσει νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας, χωρίς ανταπόκριση και κάλεσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του, που διαμένει στον πρώτο όροφο και του ζήτησε να δει τι έχει συμβεί, ενώ και ο ίδιος είχε ξεκινήσει από την εργασία του να επιστρέψει στο σπίτι τους στην Πεύκη.
Ο παππούς της 5άχρονης και πεθερός της 32άχρονης τις βρήκε αιμόφυρτες και νεκρές στον ακάλυπτο της τριώροφης οικίας τους. Τυλιγμένη μέσα σε σεντόνι δίπλα στη μητέρα της, το άψυχο σώμα της εγγονής του, «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης, η 32άχρονη φέρεται να έριξε το ανήλικο παιδί του ζευγαριού από την ταράτσα του τριώροφου οικήματος και στη συνέχεια ενήργησε αυτοχειρία. Στην γειτονιά της Πεύκης άμεσα μετέβησαν διασώστες του ΕΚΑΒ χωρίς να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια καθώς τόσο η μάνα όσο και η ανήλικη κόρη της είχαν καταλήξει.

Γείτονες μεταφέρουν την άφιξη του πατέρα στο σπίτι της οικογένειας, «Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί μου το έκανες αυτό;» φέρεται να επαναλάμβανε , με τον ίδιο να μονολογεί, «δεν την πρόλαβα…» αναφερόμενος στη σύζυγό του, η οποία όπως σημειώνουν μαρτυρίες όσων γνώριζαν την οικογένειας, είχαν διακρίνει στην 32άχρονη το τελευταίο διάστημα εικόνα εξαιρετικά καταβεβλημένη και την περιγράφουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποσαφηνίζουν τα αίτια ή να αποδίδουν τους λόγους που οδήγησαν την νεαρή μητέρα στην πράξεις της και το απονενοημένο διάβημα αυτοχειρίας σε βάρος της.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής.