Πεδίον Άρεως: Συνελήφθη Αφγανή για απόπειρα εμπρησμού στο αστικό άλσος

Στη σύλληψη Αφγανης προχώρησε μεικτό κλιμάκιο του κέντρου Αθηνών ύστερα από καταγγελία για εκδήλωση εστίας φωτιάς στο αστικό άλσος του Πεδίου Άρεως στο κατερχόμενο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ενώ η Αττική βρίσκεται στο “κόκκινο”

Εστία φωτιάς ξέσπασε (06/08-17.30) στο Πεδίον του Άρεως και αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, καθώς στο σημείο έσπευσαν πληρώματα της ΔΙΑΣ, υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και διμοιρία.  Στην κατάσβεση της φωτιάς συνέβαλε καθοριστικά το πλήρωμα με όχημα της πυροσβεστικής που λόγω επιφυλακής είχε υπηρεσία στο σημείο. Άμεση ήταν η ανταπόκριση και από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι εθελοντικά διέθεσαν τους πυροσβεστήρες των οχημάτων τους στην κατάσβεση.

Η είσοδος των πολιτών στο αστικό άλσος, εκτάκτως λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς  απαγορεύεται τις τελευταίες τρεις ημέρες και μέχρι νεότερης οδηγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην επ αυτοφώρω σύλληψη- κατά δήλωσή της Αφγανή- ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.  Με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού κρατείται στο Τμήμα Κυψέλης. Στην κατοχή της κατασχέθηκαν δύο αναπτήρες, μπουκαλάκι με βενζίνη, ένα φιαλίδιο με υγραέριο και εύφλεκτα υλικά. Εντοπίσθηκε μετά την εκδήλωση φωτιάς στο τμήμα του πάρκου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Κυψέλη καθώς επιχειρούσε να εισέλθει σε άλλο τμήμα του άλσους στο Πεδίον του Άρεως.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων της δηλώνει ηλικίας 35 ετών, σύμφωνα με έγγραφο που φέρει δηλώνει ημερομηνία γέννησης την 01/01/1997, ωστόσο εξετάζεται η γνησιότητα των εγγράφων που κατέχει και η ακρίβεια των κατά δήλωση στοιχείων ταυτοπροσωπείας. Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, στο άλσος του Πεδίου του Άρεω και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα του ΠΣ.