ΠΑΤΡΑ: Υποσχόταν "συνακροάσεις απιστίας" και αποσπούσε χρήματα.

Συνακροάσεις και τεχνολογικά μέσα, τα οποία δε διέθετε, ωστόσο διαφήμιζε τις “υπηρσίες” του σε διαδικτυακές αγγελίες,  και υποσχόταν “επ΄αυτοφώρω” εντοπισμό για “άπιστους συζύγους”. Ο ιδιωτικός ερευνητής της Πάτρας, φέρεται να είχε εξαπατήσει τουλάχιστον  65άτομα από τα οποία είχε αποσπάσει περισσότερα από 85.000ευρώ..Χρηματικά ποσά από 2000ευρώ έως και 3000ευρώ, για συνακροάσεις στις ερωτικές απιστίες των συντρόφων τους, πλήρωναν στον απατέωνα ντεντέκτιβ, επιφανείς πολίτες της Πάτρας και της Αθήνας, σε Κηφισιά και Γλυφάδα. Μόλις σε διάστημα περίπου 9μηνών -από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 εντοπίσθηκαν καταθέσεις ύψους 85.540 ευρώ.

«Βαλιτσάκι» παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών και «φίλους» σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υποσχόταν, χωρις ..αντίκρισμα ο 56χρονος -κα΄τα δηλωσή του- ιδιωτικός ερευνητής. Για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της απάτης του, δεν παρέλειπε να δίνει αντίγραφο από τα καταγεγραμμένα «πειστήρια της απιστίας», σε cdR με τις υποτίθεται ύποπτες ερωτικές συνομιλίες. Στα παράπονα των “πελατών” του, όταν δεν άκουγαν τα “πειστήρια της απιστίας” απέδεδε σε “κακογραμμένη συνομιλία” την καταγραφή. Σε μία μάλιστα περίπτωση, ο «απατημένος» άκουσε ερμηνεία του Γιώργου Κοινούση, στο τραγούδι του «Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά»..

Η έρευνα της Αστυνομίας, για τον 56χρονο ιδιωτικό ερευνητή, ξεκίνησε με την καταγγελία «απατημένης», στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είχε πληρώσει για τις υπηρεσίες του, τον ντέντεκτιβ, χωρίς να λάβει τα “πειστήρια απιστίας” του συντρόφου της. Για αυτή την καταγγελία ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.

Όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή, ενώ είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες αγγελίες, στις οποίες ανέφερε τη δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών. Στο πλαίσιο της έρευνας, στο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, ο 56χρονος και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών. Για την 46χρονη προέκυψε ότι λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ τόσο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας. Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,  οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα  δίκαννο, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.