ΠΑΤΡΑ: Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει σε νοσηλεία ο πυροσβέστης.

Στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, παραμένει σε νοσηλεία ο 53χρονος πυροσβέστης ο οποίος τραυματίσθηκε βαρύτατα, την περασμένη Παρασκευή (29/08) κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στην Κάτω Χρυσοβίτσα, Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στη φωτιά τραυματίσθηκε επίσης ένας 49χρονος Πυροσβέστης, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε (01/09) ο  53χρονος πυροσβέστη από το Καινούριο, κρίθηκε ότι η εξέλιξη στην πορεία της υγείας τους, δείχνει βελτίωση, και δεν κρίνεται απαράιτητη η μεταφορά του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Συμφωνα με τους ιατρούς, φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα. Ο 49χρονος συνάδελφός του από το Αγρίνιο νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Αγρινίου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Στο πύρηνο μέτωπο- δύο εστίες οι οποίες εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε απόσταση μόλις 1χλμ μεταξύ τους- είχε μεταβεί κλιμάκιο- με 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οκτώ οχήματα- ενώ συμμετείχαν επίσης 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στο έργο της κατάσβεσης, από αέρος, ρίψεις νερού, πραγματοποιούσαν και δύο αεροσκάφη.
Το ατύχημα- σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής- προκλήθηκε όταν οι δύο πυροσβέσες ενεργούσαν κατάσβεση στην κορυφή του μετώπου, όταν ένα από τα Canadair, πραγματοποίησε ρίψη νερού τραυματίζοντας τους, τον έναν πιο σοβαρά  Με ελικόπτερο ο σοβαρά τραυματίας, μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο του Ρίου. 
Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, 103 στρέμματα καταστράφηκαν, ενώ δεν απέιλησε κατοικημένη περιοχή.