Πάτρα: Πυροσβέστες μήνυσαν το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, έχει υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, το Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η μηνυτήρια αναφορά, στρέφεται κατά του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, πύραρχου Λουκά Μούτσελου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Το Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εγκαλεί το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, για «αυθαίρετη μονομερή μεταβολή» του ωραρίου απασχόλησης των υπηρετούντων Πυροσβεστών στην Αχαΐα, κατά τη γενική επιφυλακή που είχε επιβληθεί, με απόφαση του Αρχηγού του ΠΣ, κατά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Τον περασμένο Αύγουστο (05/08) Διαταγή του Διοικητή Π.Υ Αχαΐας έθετε σε γενική επιφυλακή για διάστημα 15 ημερών το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομου, που επέφερε αλλαγή στο ωράριο εργασίας του προσωπικού. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι υπηρετούντες αναγκάστηκαν να εργάζονται σε 24ωρες υπηρεσίες, μετά από 24ωρη ανάπαυση, αν και στην περιοχή δεν υπήρχαν ενεργά συμβάντα. Με την προσφυγή στην Εισαγγελία, οι συνδικαλιστές, ζητούν τη διερεύνηση περιστατικών για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (παράβαση καθήκοντος κλπ).

Με τους συνδικαλιστές να αναφέρουν, ότι «με τη Διαταγή απειλούσε με πειθαρχικές διώξεις, όσους δεν την εφάρμοζαν» χωρίς όπως τονίζουν να έχει λάβει έγκριση από τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας και τον Αρχηγό του Π.Σ.

Με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης Πυροσβεστών, απεστάλη (22/08) επιστολή προς τον Αρχηγό του Π.Σ, η οποία κοινοποιήθηκε στην τοπική Διοίκηση του Π.Σ με αναφορά σε παράνομη Διαταγή, η οποία ανεκλήθη την ίδια ημέρα.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για το Πυροσβεστικό Σώμα, διαπιστώνεται παρατυπία, αυθαιρεσία. Δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, δικαιοδοσία μετατροπής του ωραρίου εργασίας από τον Διοικητή Νομού», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΥΠΣΔΕΙΝ, Βασίλης Φερτάκης.

Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή ΠΥ Αχαΐας Λουκά Μούτσελου, σε δήλωσή του στην «Π», αναφέρει ότι «Δεν έκανα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις Διαταγές του Αρχηγείου, τις οποίες διατάχθηκα να εφαρμόσω», επισημαίνοντας πως δεν του έχει κοινοποιηθεί η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

_________________

* pelop.gr