Πάτρα: Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ακολούθως καταθέτουν οι συγγενείς της οικογένειας

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακρίτριας από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αποσαφηνιστεί η “εικόνα” για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας και του τρόπου που επήλθε ο θάνατος της 9χρονης

Μαρτυρίες από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα Νοσοκομεία – το Καραμανδάνειο της Πάτρας το Ωνάσειο και το Παίδων της Αθήνας- στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, καταθέτουν ενώπιων της 18ης Ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες νοσηλείας της. Σήμερα (13/04), καταθέτει ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα, μετά από 55′, με την 9χρονη λόγω έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο, υπέστη παραπληγία. Όπως είχε αναφέρει ο γιατρός, με γνώση για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου, έκλαιγε από συγκίνηση όταν επανέφερε τη Τζωρτζίνα με ΚΑΡΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες κρίνονται ουσιώδεις θα κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος και επιλεκτικά πρόσωπα από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας, που ενδεχομένως γνωρίζουν καταστάσεις και ενδεικτικά θα μπορούσαν να εισφέρουν στην ανάκριση που είναι σε εξέλιξη .

Από την Εισαγγελία, εκδόθηκε παραγγελία για αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων και των ιατροδικαστικών εκθέσεων που έχουν συνταχθεί. Από πληροφορίες, αναμένεται μέχρι το τέλος Απριλίου – το αργότερα αρχές Μαΐου- εκτιμάται ότι θα έχει προκύψει μια σαφής αποτύπωση στα γεγονότα τα περιστατικά και θα υπάρχει γνώση στα αίτια θανάτων της Μαλένας και την Ίριδας.