Πάτρα: Διακοπή της δίκης για το φονικό με τον ανήλικο κατ ομολογίαν δράστη, στην Κάτω Αχαΐα

Στο Τριμελές Ανηλίκων της Πάτρας, εκδικάζεται το φονικό της Κάτω Αχαϊας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με κατ ομολογίαν δράστη 15άχρονο και θύμα τον 17άχρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.

drasths_axagia.jpgΓια τις 15 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη του 15άχρονου κατ ομολογίαν δράστη στο φονικό που συγκλονισε το Πανελλήνιο με θύμα τον 17άχρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, στην Κάτω Αχαϊα.

____

Ξεκίνησε (04/12) η δίκη στο Τριμελές Ανηλίκων, στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, η εκδίκαση του φονικού της Κάτω Αχαϊάς, με θύμα τον 17άχρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο και κατ ομολογίαν δράστη 15άχρονο Ν.Δ. ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, μετά την απολογία του.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκινησε, με τις καταθέσει των γονέων του Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, ενώ το κλίμα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, να είναι τεταμένο.

Από νωρίς το πρώι (04/12), στον εξωτερικό χώρο του Δικατικόυ Μεγάρου Πατρών, είχε αναπτυχθεί ισχυρή Αστυνομική δύναμη με ομάδες της ΟΠΚΕ, και της Ασφάλειας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδιών. Η δίκη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η ατμόσφαιρα είναι “εκρηκτική” με την παρουσία συγγενών του 17άχρονου Γιιώργου Αλεξανδρόπουλου, και μελών της οικογένειας του 15άχρονου κατ ομολογίαν δράστη.

Ο πατέρας του θύματος, Ασημάκης Αλεξανδρόπουλος κατά τη μεταγωγή του ανήλικου δράστης, στο Δικαστικό Μέγαρο, σε ξέσπασμα οργής, απευθυνόμενος στον ίδιο του φώναξε, “θα σου ξεριζώσω την καρδιά”.  Μιλώντας στα τοπικά μέσα ο πατέρας του Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, ιδιαίτερα φορτισμένος ανέφερε, “μπόρεσα να δω μόνο το σβέρκο του, το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δεν τον είδα στο πρόσωπο. «Μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις»”. Η αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας, είχε θέσει υπό ασφυκτικό περιορισμό το δράστη, στην αποτροπή επεισοδίων.

Ο ανήλικος ΝΔ, τον περασμένο Σεπτέμβριο (13/09), πυροβολησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα τον 17χρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Κατά τη σύλληψή του στην απολογία του υποστήριξε ότι “δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει το θύμα, αλλά να το εκφοβίσει”, ενώ φέρεται κατά την ανακριτική απολογία του δήλωσε “συγγνώμη” για την πράξη του. Κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.