Πάτρα: Απορρίφθηκαν τα τέσσερα αιτήματα της υπεράσπισης Πισπιρίγκου από τη 18η Ανακρίτρια

Έγγραφο αίτημα της υπεράσπισης, για τη διενέργεια επιπλέον πράξεων, στο ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία, που θα επέτρεπαν να αμφισβητηθεί το κατηγορητήριο που αποδίδεται στην υπόδικο Ρούλα Πισπιρίγκου, απέρριψε η 18η τακτική Ανακρίτρια

Στις 28 Απριλίου, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατέθεσε μέσω των συνηγόρων της, προς τη 18η τακτική Ανακρίτρια, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας (29/01), στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», έγγραφο με τέσσερα αίτημα για διενέργεια επιπλέον πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που εντοπίσθηκε στο αίμα (σσ 6,5 μg/ml) της Τζωρτζίνας.  Ζητούσε επίσης να ερωτηθούν οι ειδικοί επιστήμονες σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου. Το τρίτο αίτημα αφορούσε τη διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα αρχικά αποτελέσματα του εργαστηρίου φαρμακολογία του ΑΠΘ. Καθώς κατέθεσε αίτημα να εξετασθεί ως μάρτυρες νοσηλεύτρια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να καταθέσει σε υποστήριξή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η 18η τακτική Ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα τέσσερα αιτήματα, καθώς για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην πολύκροτη υπόθεση. Ειδικότερα, για τα φιαλίδια κεταμίνης το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς όπως παρατίθεται στο σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση.»

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρεται , τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Ενώ για την κλήτευση της νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου για κατάθεση, τονίζεται πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει σε προσωρινή κράτηση στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού εν αναμονή της κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης από τους νομικούς της συμπαραστάτες, τις επόμενες μέρες. Ενώ τις δύο επόμενες εβδομάδες αναμένεται το πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, και τα αποτελέσματα για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, που εντοπίσθηκε ξεχασμένο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.