Πάτμος: Θαλάσσιο ατύχημα με μικρή θαλαμηγό σε ήρεμα νερά μέσα στο Λιμάνι

Άμεση η αντίδραση και η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Πάτμου σε παροχή βοήθειας και συνδρομής στους επιβαίνοντες μικρής θαλαμηγού στην είσοδο του λιμανιού έξω από την Κουμάνα

Ηταν το απόγευμα Τετάρτη (16/06- 15:45), μικρή θαλαμηγός στην οποία επέβαιναν 25 άτομα κατά την είσοδο στο λιμάνι της Πάτμου, εξέπεμψε SOS με άμεση κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής.

Ως αιτία από τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους θεωρείται η απώλεια του πηδαλίου. Ωστόσο δύτες εξέτασαν το βύθισμα, χωρίς να  εντοπίσουν ρήγμα στα ύφαλα της θαλαμηγού.

Η θαλαμηγος είχε προορισμό την περιοχή Κονσολάτου-Γερμανού

Με εντολή Λιμεναρχείου σκαφος του Σωματείου Λεμβούχων προσέγγισε το κινδυνεύον πλωτό “ΛΖ” και διαπιστώθηκε οτι αντιμετώπιζε πρόβλημα εισροής υδάτων. Το πλήρωμα προσέδεσε τη θαλαμηγό και μεταφέρθηκε στον προβλήτα του λιμανιού της Πάτμου . Τοπικό ανυψωτικό μηχάνημα με το γερανό που εκτελεί εργασίες στο μώλο, «σαμπάνιασαν» τη θαλαμηγό η οποία ειχε βυθιζόταν και το επανέφεραν στην επιφάνεια για τους σχετικούς ελέγχους. Ενώ το πρωί (16/06) γερανός πρόκειται να μεταφέρει το σκάφος για επισκευή στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για αποκατάσταση των ζημιών.

Το Λιμεναρχείο Πάτμου ερευνά τα αίτια του θαλάσσιου ατυχήματος.