Πατησίων: Κρίσιμη κατάσταση για τις δύο γυναίκες που παρασύρθηκα απο διερχόμενα όχηματα

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο γυναίκες, οι οποίες παρασύρθηκαν  απο διερχόμενο όχημα εκτός πορείας και ακολούθως από έτερο όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

troxaio_patisiwn6

Συντρίμμια και ο κατεδαφισμένος φωτεινός σηματοδότης επί της Πατησίων, αποτυπώνουν τη σφοδρότητα σύγκρουσης. Δύο πεζές γυναίκες,  τα θύματα του σφοδρού τροχαίου με δύο εμπλεκόμενα οχήματα.  Όπως έγινε γνωστό από τα στοιχεία της αυτοψίας του ΤΟΤΑ, οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 60 ετών και 53χρόνων – σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για βορειοηπειρώτισσα και Ελληνίδα μόνιμη κάτοικο εξωτερικού- νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με τραύματα στο κεφάλι και πολλαπλά κατάγματα, αντίστοιχα.

troxaio
Το σοβαρό ατύχημα, καταγράφεται το πρωί της Πέμπτης (09/05-09.30) οταν το όχημα Αλβανού με κατεύθυνση προς Αθήνα, παρεξέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε νησίδα στη συμβολή Πατησίων και Μηθύμνης, με αποτέλεσμα να παρασύρει τις δύο γυναίκες που περίμεναν να ανάψει το πράσινο φανάρι του σηματοδότη. Απο τη ταχύτητα που ειχε αναπτύξει το όχημα, εκτίναξε τα σώματά τους, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατησίων με διερχόμενο οδηγό, πριν προλάβει να αντιδράσει, να παρασύρει με το όχημά του διαδοχικά τις δυο τραυματισμένες γυναίκες.

troxaio_patisiwn_art_new

Διερχόμενοι πολίτες έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου και άμεσα κλήθηκε ΕΚΑΒ και Τροχαία .

Η 53άχρονης Σοφίας Ρουπακιά, θυμα του τροχαίου, περιγράφει η αδελφή της, είχε έρθει πρόσφατα από το Λονδίνο όπου ζει μόνιμα με το σύζυγό της, προκειμένου να διευθετήσει τις διαδικασίες επαναπτερισμού της. Ταξίδεψε στο Βόλο απ’ όπου κατάγεται και επέστρεψε στην Αθήνα και έπειτα απο διήμερη παραμονή, επρόκειτο να επιστρέψει στο Λονδίνο. Στην πρωινή της βόλτα, τραυματίσθηκε στο τροχαίο.

troxaio_patisiwn

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου, διενεργεί η Τροχαία Αθηνών. Ο  Αλβανός οδηγός του υπαίτιου οχήματος, συνελήφθη και παραπέμπεται  στον Εισαγγελέα.