Πατήσια: Βρήκε την γερόντισσα μητέρα του νεκρή μέσα στο διαμέρισμά τους- Ασφυκτικό θάνατο διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Θύμα εγκληματικής ενέργειας υπέργηρη γυναίκα, μέσα σε διαμέρισμα στα Πατήσια, στο οποίο ζούσε με το γιο της, ο οποίος και την εντόπισε νεκρή με τον  ιατροδικαστή να αποδίδει το θάνατο της 84χρονης, σε ασφυξία

Η ιδιόρρυθμη σχέση μάνας και γιου, σύμφωνα με ενοίκους της πολυκατοικίας και η εκτίμηση για πιθανό κίνητρο τη ληστεία απασχολεί την έρευνα των Αστυνομικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σε βάρος της 84χρονης στο διαμέρισμα της οδού Μηλιαράκη στα Πατήσια.

Η 84χρονη, εντοπίσθηκε νεκρή λίγο μετά τις 10 το πρωί (08/03) από τον γιο της, και άμεσα ενημέρωσε την Ασφάλεια. Το πτώμα της υπέργηρης γυναίκας ήταν πεσμένο μπρούμυτα στο σαλόνι, μπροστά από την πόρτα. Στο διαμέρισμα μετέβη ιατροδικαστής ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία και απεφάνθη ότι ο θάνατος της 84χρονης επήλθε από απόφραξη αναπνευστικής οδού, ασφυξία. Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ο γιος της γερόντισσας, δεν αντιλήφθηκε τις ενέργειες των δολοφόνων έως τη στιγμή που εντόπισε νεκρή τη μητέρα του. Η γερόντισσα και ο 50χρονος γιος της ζούσαν πάντα στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου ενώ δεν είχαν επαφές με τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σε αυτοψία στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ περισυνέλλεξαν πειστήρια σε διερεύνηση της δολοφονίας της 84χρονης. Κατα την εξέταση του χώρου, το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά ωστόσο ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο αποδίδεται η εκτίμηση κίνητρο των δραστών η ληστεία. Οι αναλυτές της Ασφάλειας εξετάζουν ως ενδεχόμενο οι δράστες να εκτιμάται πως ακολούθησαν την ηλικιωμένη μέχρι το διαμέρισμα της στην πολυκατοικία της οδού Μηλιαράκη στα Πατήσια. Κατα την έρευνά τους οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει αποτυπώματα από τους χώρους του διαμερίσματος και την είσοδο της πολυκατοικίας ενω «σαρώσαν» την ευρύτερη περιοχή για υλικό από κάμερες ασφάλειας ώστε να εντοπίσουν την τελευταία κίνηση εξωτερικά του διαμερίσματος της 84χρονης ώστε να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών στο ενδεχόμενο που προκύψει ότι κίνητρο ήταν η ληστεία.

Προανάκριση για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της δολοφονίας της 84χρονης, διενεργεί η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.