Πατήσια: Σεσημασμένοι οι Αλβανοί σε παράνομη συναλλαγή, εξελίχθηκε σε ένοπλο αιματηρό επεισόδιο με νεκρούς και τραυματίες Αστυνομικούς

Αλβανοί σεσημασμένοι κακοποιοί με ποινικό μητρώο σε υποθέσεις ναρκωτικών οι εμπλεκόμενοι μεταξυ των οποίων δυο νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας στη διπλη ένοπλη εμπλοκή που είχε τραυματίες και δύο Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης

Παράνομη συναλλαγή και ξεκαθάρισμα σε αγοραπωλησία ναρκωτικών μεταξύ Αλβανών που εξελίχθηκε σε ένοπλη αιματηρή επίθεση, προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση για τα συμβάντα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δύο νεκροί Αλβανοί στα δύο ένοπλα περιστατικά, στα Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους, είχαν ποινικό μητρώο για ναρκωτικά. Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων των δυο Αλβανών, είναι και οι δύο σεσημασμένοι, ο Armando B., και ο Γεζάι Α., 48ετων και 23χρονων αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για διακίνηση ναρκωτικών. Οι υπόνοιες εκατέρωθεν που είχαν οι Αλβανοί μέλη δυο αντιπαλων ομάδων, οτι η άλλη πλευρά τους «κάρφωσε» στις Αρχές, προκάλεσαν την αφορμή για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 48χρονος Armado B. ο Αλβανός δράστης που έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίου Αναργύρους, ηταν ο δράστης των πυροβολισμών με νεκρό τον επίσης 23χρονο Αλβανό συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση των ναρκωτικών. Είχε συλληφθεί πριν ενα μήνα (30/05) για εμπόριο κοκαΐνης, ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κλοπή οχήματος.

Ο 46χρονος Αλβανός είχε επίσης απασχολήσει και διατηρούσε ποινικό μητρώο. Πριν ένα χρόνο είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή καθως και για κλοπές πριν από τρία χρόνια και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές και για παράβαση του νόμου περί όπλων πριν από έξι και επτά χρόνια αντίστοιχα. Ωστόσο αν και είχε κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνος,  με Π.Ο, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει και σε πλήρη σύγχυση, με την απειλή όπλου ο 48χρονος Αλβανός αποβίβασε με βια διερχόμενο οδηγό, του αφαίρεσε το ToyotaYarris που οδηγούσε και κατευθύνθηκε στην περιοχή των Αχαρνών.

Ο 48χρονος Αλβανός, πυροβόλησε τους Αμεσοδρσίτες και κατέληξε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών

Σε κατάσταση σύγχυσης ο 48χρονος Αλβανός, διέπραξε ληστεία σε θαμώνες καφεμπαρ της περιοχής απο τους οποίους αφαίρεσε €20 όταν εντοπίσθηκε από πλήρωμα της Ά αλλαγής της Άμεσης Δράσης. Χωρίς επαφή με το περιβάλλον και με ακατάληπτο λόγο, σύμφωνα με μαρτυρίες που παρατίθενται στο NantiaReport.gr, φέρεται να έκανε σήμα στο περιπολικό να “σταματήσει”, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Το πλήρωμα του περιπολικού επιχείρησε να ελέγξει τον ύποπτο με την κίτρινη μπλούζα και το σωματότυπο που παρέπεμπε στην περιγραφή του δράστη της ενοπλης φονικής επίθεσης στα Πατήσια. Ο 48χρονος Αλβανός πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δυο αστυνομικούς στην ωμοπλάτη και το μηρό τον οδηγό του περιπολικού και ελαφρύτερα στο ποδι το συνοδό του υπηρεσιακού οχήματος. Κατα την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος, ιχνηλάτες εντόπισαν βολίδα από το όπλο του Αλβανού δράστη να εχει διαπεράσει το σασί του περιπολικού. Από την νεκροψία και μακροσκοπική εξέταση, βολίδα από το όπλο του τραυματία Αστυνομικού οδηγού του πληρώματος, έπληξε τον Αλβανό δράστη και κατέληξε νεκρός. Τα τρία όπλα από το ένοπλο αιματηρό επεισόδιο έχουν κατασχεθεί και μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση .

Για το Toyota Yarris,  ειχε δοθεί σε αναζητήσεις στα πληρώματα της Άμεσης Δράσης, καθώς απασχολούσε ως κλεμμένο μετά από ένοπλο επεισόδιο στα Πατήσια (02/07-21.45)  Σύμφωνα με τις αναφορές του NantiaReport.gr το πρωί του Σαββάτου (02/07) οι δύο Αλβανόμοι, ο 48χρονος και ο 23χρονος, μεταξύ των εμπλεκομένων ειχαν διαπληκτιστεί και το απόγευμα συναντήθηκαν στη συμβολή της Γεωργίου Ναζου και Κουρτίου στα Κάτω Πατήσια και είχαν σοβαρό μεταξύ τους επεισόδιο.

Σε όχημα Mercedes με οδηγό τη 43χρονη Αλβανή, σεσημασμένη για παραβάσεις του νόμου περί εκδιδομενων και ειχε 22συλληψεις(!), επέβαινε στη θεση του συνοδηγού ο 48χρονος Αλβανός ο οποίος κατέληξε νεκρός στο ένοπλο με Αστυνομικούς στους Αγίου Αναργύρους, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο Αλβανό συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση των ναρκωτικών, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο. Ο Αλβανος σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Παμμακάριστος” και κατέληξε στη συνέχεια. Η 43χρονη Αλβανη οδηγός του Mercedes μετα το ένοπλο επεισοδιο, στην οδό Ανθυπολοχαγού Σταματη Ρεγκούκου, παρέσυρε και τραυμάτισε το 46χρονο Αλβανό πατέρα του 23χρονου ο οποιος ακολουθούσε το γιο του ως επιβάτης Audi. Κατά την άφιξη των πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης στο σημείο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της 43χρονη Αλβανής οδηγού. Σοβαρά τραυματίας ο 46χρονος Αλβανός Gianni G. μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματίας στο Νοσοκομείο “Παμμακάριστος”.

Από την Ασφάλεια εχουν προσαχθεί πέντε Αλβανοί οξ οποίοι εξετάζεται αν συμμετείχαν με αντίπαλες ομάδες, στο ραντεβού στα Κάτω Πατήσια.

Κι ενώ στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής ηταν σε εξέλιξη το ένοπλο αιματηρό επεισόδιο, όπως από την πρώτη στιγμή μετέδιδε το NantiaReport.gr, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση, εκτός από το “ορφανό συμβάντος” tweet του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επίσκεψη στους δύο τραυματίες αστυνομικούς .

Το ενόπλο αιματηρο επεισόδιο, ανέδειξε για αλλη μια φορά την αδυναμία επικοινωνιακής διαχείρισης της ΕΛ.ΑΣ, σε ενα σοβαρο ένοπλο περιστατικο με νεκρούς και τραυματίες. Ενω ηταν σε εξέλιξη το συμβάν στα Κάτω Πατήσια και στη συνέχεια με ηταν ήδη νεκρός ο Αλβανός δράστης, με δυο τραυματίες Αστυνομικούς να έχουν μεταφερθεί στο 401ΓΣΝ, επίσημη ενημέρωση απο την ΕΛΑΣ δεν υπήρξε, με πρόσχημα “δεν υπάρχει σαφής εικόνα”. Στη συνέχεια ηρθε η ανυπόστατη και εσφαλμένη- οπως αποδείχθηκε- “επιλεκτική διαρροή”, ότι “τα δύο συμβάντα δε σχετίζονται μεταξύ τους και είναι ένα ένοπλο στα Πατήσια και μια ένοπλη ληστεία στους Αγίους Αναργύρους” (!)

Ευτυχώς το NantiaReport.gr εχει επιλέξει να μεταδίδει τα γεγονότα “όταν συμβαίνουν, όπου συμβαίνουν, όπως ακριβώς συμβαίνουν” και είναι αυταπόδεικτο άλλωστε, με συμπαραστάτες όσους στηρίζουν την ενημέρωση χωρίς “παρεμβατικές διαρροές”.