Πατέρας σεσημασμένου Ρομά: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι. Εγκληματίες ήταν;».

Προκλητική στάση και δηλώσεις ομολογίας κακουργήματος από τους ομόφυλους συγγενείς του νεκρού σεσημασμένου για κλοπές Ρομά οδηγού του κλεμμένου οχήματος στην καταδίωξη στο Πέραμα

Μέλη της οικογένειας του 21χρονου σεσημασμένου Ρομά ο οποίος κατέληξε νεκρός στην καταδίωξη στο Πέραμα απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. Η χήρα του 21χρονου σεσημασμένου Ρομά, έγκυος στο τρίτο καθώς έχει δύο ακόμα νήπια, προκαλεί και αναφέρει για τους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια». Ενώ η μητέρα, και η αδελφή του σεσημασμένου Ρομά, με ομόφυλους φίλους του, δηλώνουν ότι ζητούν «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος». Ενώ ο πατέρας του 21χρονου Ρομά με ποινικό μητρώο ο οποίος οδηγούσε το κλεμμένο όχημα και κινήθηκε σε βάρος των δικυκλιστών της ΔΙΑΣ, δήλωσε στον ΑΝΤ1, «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

Ο πρόεδρος των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, είπε ότι, «υπάρχει οδύνη και οργή. Ζητάμε δικαίωση σε ένα κράτος δικαίου. Ήταν ένα έγκλημα μίσους, από όσο είδαμε και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο», και προσέθεσε ότι «πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου; Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο».

Από την πλευρά της η μητέρα του 16χρονου τραυματία, και κουνιάδος του 21χρονου σεσημασμένου νεκρού Ρομά, ανέφερε ότι δεν της επιτρέπεται το επισκεπτήριο στον κρατούμενο γιο της, στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.