Πάσχα 2020 – “Μένουμε Σπίτι” για τους Αστυνομικούς δεν υπήρξε ποτέ!

Το μήνυμα από τη Νέα Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων

“Για τους Αστυνομικούς το “Μένουμε Σπίτι” δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπήρξε τις Κυριακές, δεν υπήρξε στις γιορτές, δεν υπήρξε στις αργίες. Δεν υπάρχει στα νησιά, δεν υπάρχει στον Έβρο και δεν υπάρχει στα μέτρα της καραντίνας. Δε θα υπάρχει ούτε στις αργίες των χρόνων που θα ακολουθήσουν.
Για το λειτούργημα των Αστυνομικών υπήρξε και θα υπάρχει το “Μπαίνουμε Μπροστά” στα προβλήματα της κοινωνίας, στις δύσκολες στιγμές της. Και εδώ έρχεται να προστεθεί το αίσθημα της αδικίας. Εκεί όπου η πολιτεία αντάμειψε άμεσα το λειτούργημά και την αυτοθυσία άλλων κλάδων ηθικά και υλικά, η Ελληνική Αστυνομία “Έμεινε Απέξω” με μόνη στήριξη την αναγνώριση του έργου της από την κοινωνία. Αυτή όμως η αθεράπευτη υπομονετικότητα των Αστυνομικών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση η πολιτεία να την εκλάβει ως “βολικότητα”.
Ως μέλη της ΝΕΣΠΑΑ καλούμε σε παρεμβάσεις όλων των Ενώσεων για αμεσότερη διεκδίκηση ισότιμης μεταχείρισης και ιδίως αυτήν την χρονική περίοδο όπου ο συνδικαλισμός δε θα πρέπει να “Μένει Σπίτι” και να σιωπά αποστέλλοντας ευχετήριες κάρτες.
Καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση!”