Πασαλιμάνι: Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα» στους δυο Κουρδικής καταγωγής Τούρκους αδελφούς

Το ποινικό παρελθόν των δύο αδελφών Τουρκικής υπηκοότητας, κουρδικής καταγωγής ερευνάται για να προσδιορισθουν τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης

Γόνοι εύπορων οικογενειών με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία είναι οι δύο άνδρες ηλικίας 21ετων και 25χρονων Τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής οι οποίοι δέχθηκαν ένοπλη επίθεσης το βράδυ της Κυριακής (05/09) στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι.

Βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου πέντε μήνες νοικιάζουν διαμέρισμα στον Πειραιά ενω υπέβαλαν αίτημα για να λάβουν πολιτικό άσυλο. Από κοινού φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήθελαν να ζήσουν σε μία χώρα όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες. Οι δυο τους αν και δεν εργάζονται, διαθέτουν χρήματα, για τη διαβίωσή τους.

Οι καταθέσεις του δύο ελήφθησαν απο την ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Ωστόσο από την έρευνα δεν προκύπτει να έχουν ποινικό παρελθόν.

Ο τρόπος που έδρασε ο ένοπλος ενδεικτικός ότι θελε να τους «προειδοποιήσει» και όχι να τους σκοτώσει. Ωστόσο από τις φειδωλές καταθέσεις των δύο θυμάτων, δεν προκύπτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία στην ταυτοποίηση του δράστη ο οποίος διέφυγε πεζός μετά τους πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί αναζητούν διακαώς υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο να έχει αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του ενόπλου.