Παρουσιάζεται ως “αστυνόμος της Δίωξης” με πρόφαση πώληση κατασχεμένων του ΟΔΔΥ και εξαφανίζεται με τις προκαταβολές

Έκλεινε ραντεβού στα θύματά του, πίσω από τη ΓΑΔΑ, παρίστανε τον “αστυνομικό της Δίωξης” και υποσχόταν πώληση οχημάτων από τα κατασχεμένα του ΟΔΔΥ και … εξαφανιζόταν με τις προκαταβολές

Κατ’ επάγγελμα απατεώνας ο 42χρονος αναζητείται με δικογραφία της Ασφάλειας Εξαρχείων, καθώς σε βάρος του είχαν υποβληθεί 13 μηνύσεις για απάτες, σύμφωνα με τα θύματά του, δήλωνε “αστυνομικός της Δίωξης” και υποσχόταν πώληση οχημάτων από τα κατασχεμένα του ΟΔΔΥ. Έκλεινε ραντεβού σε καφέ πίσω από τη ΓΑΔΑ και μόλις εισέπραττε τις προκαταβολές, με πρόσχημα να μεταβεί στο “γραφεί του” να τους φέρει τα κλειδιά, κατάφερνε να διαφύγει.

 Η απάτη του 42χρονου αποκαλύφθηκε με την καταγγελία 23χρονου, ο οποίος μετέβη (09/04) στο ΤΑ Εξαρχείων και υπέβαλλε έγκληση σε βάρος του “αστυνόμου” με μικρό όνομα Μιχάλη, ο οποίος του είχε δηλώσει ότι έχει γραφείο στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Όπως ανέφερε το θύμα της απάτης, είχε γνωρίσει τον “αστυνομικό” μέσω της αδερφής του η οποία εργάζεται σε καφέ της περιοχής του Χολαργού όπου ο 42χρονος σύχναζε ως πελάτης, και με πρόφαση ότι θα μεσολαβήσει για αγοράσει σε χαμηλή τιμή κατασχεμένο όχημα από τον ΟΔΔΥ είχε επαφή μαζί του.

Ο απατεώνας απέσπασε από το νεαρό προκαταβολή €2.500 και με πρόφαση ότι «μεταβαίνει στο γραφεία της Υπηρεσίας για να τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά της μεταβίβασης»  αποχώρησε και δεν επέστρεψε στο σημείο συνάντησης. Ο 22χρονος μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων και δήλωσε την εξαπάτηση σε βάρος του.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο “αστυνόμος Μιχάλης” διατηρούσε ποινικό μητρώο καθώς έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές για ανάλογες απάτες, παρουσιαζόμενος ως αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, εξαπατούσε πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Ο 42χρονος αναζητείται για συνολικά 13 περιπτώσεις απάτης μεταξύ των οποίων δύο καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας (16/04), και κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 175,386 Π.Κ «Αντιποίηση αρχής και απάτη από δράστη επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, δρώντα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια».